Ulasan PureVPN

Kelebihan:


 • PureVPN mempunyai salah satu rangkaian pelayan terbaik yang bukan sahaja berfungsi dengan cekap untuk pengguna Eropah dan Amerika, tetapi ia adalah pilihan yang sempurna untuk pengguna Asia dan Oceania juga.
 • Mereka menyediakan banyak ciri seperti Split Tunneling, Gravity dan VPN hotspot yang ditambah bersama untuk memberikan pengalaman yang mudah, lancar dan mesra pengguna.
 • Pilihan pemajuan port membolehkan anda mengakses sistem anda dari jauh melalui rangkaian VPN. Sekiranya pilihan ini tidak ada, aplikasi pihak ketiga diperlukan untuk akses jarak jauh.
 • PureVPN tidak bergantung pada pihak luar mana pun untuk pelayan DNS kerana mereka mempunyai pelayan DNS primer dan sekunder sendiri.
 • Mereka menyediakan mod rangkaian yang berbeza seperti penyaringan pelayan mengikut keperluan. Ia dilakukan dengan cekap dan merangkumi setiap keperluan.
 • Sokongan pelanggan mereka menggunakan aplikasi penonton pasukan dengan cepat untuk menyelesaikan masalah dalam jangka masa yang lebih pendek di mana pengguna dapat duduk dan melihat mereka mengalahkan masalah.
 • Penyedia VPN yang berpusat di Five Eyes dan Fourteen Eyes dipantau oleh pemerintah, dan bahkan agensi perisikan mempunyai kawalan ke atasnya. Nasib baik, PureVPN berpusat di Hong Kong, dan oleh itu, mereka tidak perlu menyimpan data dan boleh bekerja secara bebas.

Keburukan:

 • PureVPN menawarkan pelanjutan penyemak imbas hanya untuk Chrome dan Firefox, dan bukan untuk penyemak imbas lain seperti Safari dan Opera Mini.
 • Mereka menyediakan pelayan khas untuk streaming saluran popular yang berbeza. Namun, sehingga kini, mengenai Netflix, hanya Netflix USA dan Netflix US yang tersedia.
 • Ciri ozon tersedia untuk perlindungan lengkap, tetapi hanya tersedia untuk pilihan Keselamatan / Privasi dan sejumlah pelayan. Walau bagaimanapun, eksekutif sokongan pelanggan memberitahu kami bahawa pasukan pemaju berusaha untuk menambahkannya ke mod lain juga.
 • Terdapat sedikit gangguan bahawa senarai pelayan hilang satu ketika kami memulakan aplikasi. Terdapat jalan penyelesaian yang mudah, dan log keluar, dan log masuk semula. Kami meminta sokongan mengenai frekuensi, dan mereka menjawab bahawa “anda tidak akan menghadapi ini lagi. ia berlaku hanya apabila anda memuat turun peningkatan. “

Laman Web: Lawati Laman Web Rasmi

Gambaran keseluruhan:

Gambaran Keseluruhan Pantas
Lawati Laman Web
ProtokolPPTP, L2TP, SSTP, IKEv2, OpenVPN, Stealth Protocol
PelantarWindows, Android, Mac, iOS, Linux, Smart TV, Perkhidmatan Streaming, Chrome, Firefox, Router, Konsol
Bidang kuasaHongkong
PembalakanBeberapa Logg
PenyulitanAES 256
Sambungan5 Sambungan
Lokasi180+ Lokasi
Pelayan2000+
Netflix / P2PPerlindungan P2P
Pilihan pembayaranKad Kredit, PayPal, CoinPayments, PaymentWall, Kad Hadiah
Pilihan SokonganSembang Langsung, Tiket Sokongan
Harga Dari$ 3.33 / bln Dibilkan Setiap Tahun
Jaminan31 Hari
Cubaan percumaTidak

Hong Kong! Bolehkah kita menganggapnya sebagai lokasi terbaik untuk ibu pejabat penyedia VPN? Nah, jauh dari Lima Mata dan Empat Belas Mata itu sendiri adalah tanda lega. Bukan hanya ini, PureVPN yang dimiliki oleh GZ Systems Limited, yang terletak di Hong Kong juga telah mengembangkan rangkaian pelayan yang baik untuk pengguna Amerika, Eropah dan Asia juga.

Lokasi mereka memberi mereka dominasi di Asia yang membantu membina pangkalan pengguna yang lebih baik di seluruh dunia.

Skrin Utama PureVPN

Syarikat ini dimulakan dengan dua pelayan pada tahun 2007, dan kini mereka memiliki 2000+ pelayan di seluruh dunia. Banyak ciri hebat telah ditambahkan dalam sepuluh tahun ini, dan banyak peningkatan dengan penambahan kreatif. Walau bagaimanapun, tidak selalu mungkin untuk memberikan kesempurnaan dan masalah masih ada bahawa PureVPN yang diperlukan untuk dihapuskan.

Penapisan pelayan mereka ditentukan dengan baik, tetapi penggunaannya tidak diketahui dengan jelas bahawa kami akan membincangkannya dalam ulasan ini. Kami juga akan membincangkan pelbagai ciri, kecekapan, dan keperluan mereka.

Senarai Pelayan PureVPN

Kami juga mempunyai pendapat mengenai sokongan pelanggan yang akan kami huraikan dengan menggunakan pengalaman yang berbeza untuk memutuskan sama ada kami harus memberi mereka sokongan pelanggan “terbaik” atau “rata-rata”.

Pelayan yang berbeza untuk Pemilihan Mod

Sebaik sahaja anda membuka klien, lima ikon berbeza muncul. Skrin membolehkan anda memilih salah satu dari mereka bergantung pada keperluannya. Pelayan yang berbeza dikategorikan melakukan tugas yang berbeza dengan nama “Modes.”

 • Aliran
 • Kebebasan Internet
 • Keselamatan / Privasi
 • Perkongsian Fail
 • IP khas

PureVPN Pilih Mod Pelayan

Mari kita bincangkan kemampuan setiap mod!

Penstriman aplikasi adalah platform paling sukar di mana penyedia VPN menghadapi cabaran sebenar. Mengabaikan “sesuatu yang salah” tidak mudah, dan laman web streaming ini terus berusaha untuk mengesan dan menyekat akses mereka menggunakan rangkaian peribadi maya. Oleh itu. Seperti perang berterusan antara aplikasi Streaming dan penyedia VPN. Walau bagaimanapun, PureVPN memberikan akses ke banyak saluran yang hanya tersedia untuk lokasi tertentu.

Ini adalah sesuatu yang ditawarkan oleh NordVPN, bagaimana Mod Streaming PureVPN lebih mampu? Nah, di NordVPN, anda tidak dapat berhubung dengan saluran tertentu secara langsung, tetapi di PureVPN anda hanya perlu mengklik nama saluran. Anda perlu memilih pelayan streaming negara itu secara manual dan lihat, yang mana antara semua pelayan disambungkan dengan saluran penstriman tertentu dalam kes NordVPN. Mengenai, PureVPN, misalnya, jika anda ingin berhubung dengan Hulu, anda dapat langsung menaip nama saluran, dan hasil pencarian akan muncul. Itu adalah kaedah yang mudah dan mesra pengguna untuk mencari perkara yang diperlukan. Namun, terdapat beberapa batasan. Ketika kami mencari Netflix dalam pilihan carian saluran, hanya “Netflix Us” yang muncul. Walau bagaimanapun, mereka menawarkan Netflix UK, tetapi untuk berhubung dengannya, anda perlu pergi dan memilih negara tersebut. Tugas yang sama mudahnya tetapi tidak menyediakannya dalam senarai saluran dapat menyampaikan maklumat yang mengakses ke “Netflix UK.” tidak ada.

Bagaimanapun, jika anda membaca ulasan ini, sekarang anda tahu bahawa anda boleh mengaksesnya. Walau bagaimanapun, beberapa saluran mesti ditambahkan seperti “Netflix Jepun” yang mempunyai banyak rancangan anime eksklusif, dan pasaran di seluruh dunia. Namun, ia lebih berkesan daripada kebanyakan penyedia VPN lain yang telah kami tinjau.

Mari terus ke Perkongsian Api rangkaian pelayan dan biarkan yang lain untuk yang terakhir. Untuk lokasi saya, pelayan yang paling disyorkan terletak di “Brunie Darussalam” yang terletak sejauh 2.645 batu dari lokasi kami. Oleh kerana itu, perkongsian yang efisien tidak mungkin dilakukan, tetapi jika lebih banyak pelayan P2P akan ditambahkan, tidak ada pengganti untuk rangkaian pelayan PureVPN. Untuk Lokasi Amerika dan Eropah, akan ada rangkaian yang lebih pantas, tetapi perlu mengembangkannya lebih banyak untuk pengguna Asia dan Oceania.

Adakah IP khusus meningkatkan kelajuan anda? Ya, sudah tentu. Tetapi apakah itu “nilai untuk wang” atau apakah itu benar-benar memberi banyak perbezaan? Sekiranya anda membeli IP khusus dengan harga $ 23.88 setahun, anda tidak perlu berkongsi alamat IP itu dengan orang lain, tetapi hanya akan digunakan oleh anda. Itu bukan sahaja meningkatkan kelajuan tetapi juga membantu mengelakkan kebocoran data dengan menjadikan jalan lebih selamat. Namun, jika anda adalah individu yang hanya perlu mengakses VPN untuk privasi, menilai laman web yang dilarang secara geo, dan menikmati saluran streaming semasa anda melakukan perjalanan, maka akaun premiumnya sudah mencukupi. Namun, jika anda menceburkan diri dalam perniagaan yang memerlukan perlindungan tinggi dari serangan siber, maka kami mencadangkan anda membeli ciri ini.

Kekeliruan PureVPN Antara Mod

Sekarang, Mari kita bincangkan dan bandingkan dua mod lain: Mod Kebebasan Internet & Mod Keselamatan / Privasi yang membuat kami penasaran kerana ketidaktentuan perbezaan antara kaedah kerja. Mari kita periksa penyataan yang ditulis di bawah mod:

Mod Kebebasan Internet mengutamakan akses kandungan dan Keselamatan / Privasi mengutamakan keselamatan dan privasi kandungan anda. Sekarang, bagaimana ia dilakukan? Dan tidak boleh kedua-dua ciri ini digabungkan? Kami telah berusaha untuk mendapatkan maklumat ini, dan jawapannya tidak jelas. Walau bagaimanapun, kami yakin bahawa ini bukan tipuan pemasaran kerana pelayan dan IP berbeza untuk kedua-dua mod tersebut.

Mengendalikan Tetapan Aplikasi Asas

Tidak ada banyak pilihan yang tersedia di bahagian ini, tetapi bagaimanapun, pilihan yang disertakan sudah cukup untuk meningkatkan pengalaman pengguna. Mereka bahkan telah berusaha sedaya upaya untuk menambahkan ciri-ciri yang meningkatkan antara muka pengguna dengan teliti. Itulah bahagian di mana PureVPN mesti dihargai. Ciri seperti Melancarkan penyemak imbas lalai setelah sambungan tidak diperlukan, tetapi sekurang-kurangnya ia menghilangkan tugas manual mengklik ikon penyemak imbas. Unsur-unsur kecil ini menambah untuk menentukan pengalaman pengguna, dan itu sangat penting jika anda mencari pelanggan setia.

Mereka menawarkan enam protokol yang berbeza dan juga menilai berdasarkan kelajuan dan keselamatan sehingga pengguna dapat mengetahui protokol mana yang sesuai dengan kehendak mereka. Penambahan pilihan bahasa selalu membantu memberikan bilangan pengguna yang lebih banyak kerana ada orang yang tidak biasa dengan bahasa lain. Menambah Beberapa bahasa tidak akan mendatangkan bahaya, dan ini dapat membantu banyak pengguna untuk mendapatkan pengalaman yang lebih baik.

Adakah Pilihan Lanjutan Ini Diperlukan?

Tetapan Lanjutan PureVPN

JANGAN HILANGKAN PILIHAN KESELAMATAN JIKA ANDA TIDAK INGIN MENGEMBALIKAN KANDUNGAN ANDA!

Pilihan keselamatan mereka tidak boleh dicentang jika tidak diperlukan. Kadang kala, anda mungkin mengalami masalah kelajuan atau kesambungan terburuk. Pada masa itu, mereka mesti diubah, tetapi tetap, jangan melakukannya tanpa arahan sokongan pelanggan. Melumpuhkan enkripsi kunci 256-bit akan menjadikan terowong rentan, tetapi ia dapat meningkatkan kecepatan kerana penghapusan enkripsi (dengan kos keselamatan). Pelayan DNS pihak ketiga boleh digunakan, tetapi di sini mereka menyediakan DNS sendiri, jadi mengapa tidak menggunakannya? Mungkin, atas alasan yang sama seperti di atas; demi kepantasan. Ciri-ciri ini memberi pengguna kemampuan untuk mengendalikan aplikasi, dan dia dapat menciptakan keseimbangan antara kecepatan dan keamanan. PureVPN memberi anda kemudahan, tetapi kemudian bergantung sepenuhnya kepada pengguna bagaimana dia membuat perubahan.

Fitur Kill Switch membunuh kebocoran data dengan membunuh lalu lintas internet. Pilihan ini dapat dijumpai dengan mudah di mana-mana penyedia VPN, tetapi dengan VPN tulen sedikit lagi. Ingat, kita membincangkan atribut minit yang ditambahkan PureVPN untuk pengalaman yang lebih baik? Nah, di sini unsur-unsur minit ini ditambah untuk keselamatan. Sekiranya anda mempunyai kebiasaan mematikan klien VPN sebelum mematikan Internet atau mematikan aktiviti penyemakan imbas, data anda mungkin bocor. Untuk mengelakkan ini, PureVPN telah memperpanjang Switch Switch untuk Membunuh lalu lintas Internet setelah anda mematikan klien VPN anda.

Pilihan Multiport sekali lagi merupakan pilihan yang membolehkan pengguna mengawal kelajuan dan keselamatan. Pilihan ini hanya dapat dipilih dengan pilihan TCP dan UDP. Ia bermanfaat apabila anda memerlukan pemindahan data dengan kadar yang lebih pantas tetapi melalui rangkaian peribadi maya atau jika anda ingin meningkatkan tahap keselamatan tanpa mengira kelajuan. Untuk TCP, dalam kes kami, kelajuannya menurun hampir 60%, dan untuk UDP dinaikkan sebanyak 25%. Ini menunjukkan fleksibiliti yang efisien yang diberikan oleh PureVPN untuk mempunyai kawalan penuh ke atas terowong VPN.

Pilihan Hotspot PureVPN

Hotspot Selamat PureVPN

Mengakses Internet tanpa VPN sama sekali bukan pilihan, dan PureVPN hanya membenarkan maksimum lima peranti dari satu akaun. Baiklah, mereka juga memberikan penyelesaian untuknya. PureVPN membolehkan anda membuat hotspot, dan PureVPN akan menguntungkan mana-mana peranti yang bersambung dengannya. Sekiranya berlaku kecemasan, atau semasa anda dalam perjalanan, dan lima peranti sudah tersambung, anda mempunyai pilihan untuk membuat hotspot dari salah satu daripada lima peranti tersebut yang akan membantu anda mengakses semua rangkaian VPN yang dihasilkan melalui klien PureVPN. Namun, anda tidak dapat membuat perubahan pada tetapan menggunakan perangkat ini. Tetapan hanya dapat diubah melalui perangkat dari mana hotspot dibuat.

Split Tunneling dan Port Forwarding Feature

PureVPN Split Tunneling Port Forwarding

Semasa kami mengkaji setiap komponen kecil aplikasi ini, kedua-dua ciri ini tidak dapat dielakkan. Kecekapan Split Tunneling bergantung mutlak; sama ada ia berfungsi dengan betul, atau merosakkan sistem. Dalam kes PureVPN, aplikasi ini hanya membolehkan aplikasi yang dipilih melalui rangkaian peribadi maya. Dengan cara ini, anda boleh menggunakan satu penyemak imbas dengan VPN, dan yang lain sebagai rangkaian biasa. Satu lagi alat khas adalah ciri pemajuan port yang membolehkan anda mengakses sistem dari jauh dengan VPN. Ia berguna jika anda berada jauh dari rangkaian atau jika anda tidak dapat memasang klien VPN dalam sistem. Segala data yang anda akses dari jauh juga akan dienkripsi, dan ini tidak akan dapat dikesan oleh siapa pun.

Analisis Masa Sambungan

Percubaan No.North AmericaEuropeAsiaOceaniaInternet FreedomSecurity & Mod Perkongsian Fail Privasi
Purata9.1417.0898.0649.4149.238.3948.746
Mod Penstriman Mengikut LokasiMod yang Disyorkan Terbaik
19.9477.929.569.1910.56.84
296.018.068.4313.488.338.4
39.57.418.4111.068.577.436.7
49.448.67.919.311.279.447.35
58.997.586.828.458.068.4411.29
610.046.729.5612.337.647.848.7
79.647.337.769.87.418.649.06
89.226.37.478.358.647.987.51
97.546.927.768.637.947.798.12
108.637.028.978.2810.537.5513.49

Empat daripada Lima mod berbeza diperiksa untuk analisis masa sambungan. Mod kelima yang Dedicated IP mode tidak dapat diuji kerana memerlukan IP peribadi. Untuk mod Penstriman, penting untuk pelayan mana yang anda sambungkan kerana setiap negara mempunyai kandungan streaming eksklusif. Namun, tidak mungkin kita dapat berhubung dengan pelayan setiap negara, dan itulah sebabnya kami memilih yang paling cekap dari pelbagai benua. Hasilnya memuaskan, dan tidak banyak mempengaruhi masa tindak balas walaupun anda berhubung dengan pelayan yang berbeza.

Walaupun rata-rata hampir sama untuk setiap benua, jika anda ingin mengakses kandungan negara tertentu, itu sangat bergantung pada masa ping. Bagi kami, kami memerlukan lebih banyak masa untuk berhubung dengan pelayan Brazil. Mungkin kerana kecekapan jarak, pelanggan dan pelayan. Walau bagaimanapun, dalam semua kes lain, tidak banyak masalah untuk anda berhubung dengan pelayan mana. Umumnya, seseorang mesti berhubung dengan yang disyorkan terbaik untuk kelajuan yang cekap.

Ujian Kelajuan

Ujian Kelajuan PureVPN

Kami telah membincangkan dan mengkaji rangkaian pelayan mereka yang merangkumi semua benua dengan hebat kerana penempatan pelayan yang pintar. Untuk mencapai kelajuan tertinggi, rangkaian pelayan seperti ini diperlukan. Namun, mereka memiliki rangkaian pelayan berdasarkan mode yang berbeza, dan dengan demikian, ada kecepatan yang berbeda untuk setiap mod. Kami telah memeriksa empat daripada lima mod kerana ujian kelajuan untuk IP khusus tidak dapat dilakukan. Dua daripada empat mod memberikan kelajuan yang cekap, tetapi dua yang lain memerlukan pertumbuhan jika perlu memenuhi pangkalan pengguna di seluruh dunia.

Oleh kerana terdapat banyak Freedom Mode dan Security / Privacy Mode, mereka memberikan kelajuan tinggi dengan cekap. Namun, dalam hal Mode Streaming, dan mod pelayan P2P, sejumlah pelayan ada di sana, dan itulah sebabnya mereka memberikan kelajuan yang sangat rendah untuk lokasi kami. Walaupun kita dapat mengakses Netflix Originals, kualiti streaming yang baik tidak dapat diharapkan. Sebagai contoh, jika anda mempunyai kelajuan Internet 10Mbps, maka setelah berhubung dengan pelayan yang dikhaskan untuk Netflix Amerika Syarikat, sekurang-kurangnya lapan puluh peratus penurunan dapat dialami (untuk lokasi kami). Walau bagaimanapun, ini tidak berlaku dengan Netflix UK, dan kualiti streaming rata-rata terjamin. Anda tidak boleh menggunakan Netflix dari negara lain dari lokasi luar menggunakan PureVPN. Dalam kes kami, untuk AS, 0,74Mbps, dan Inggris, 1,27Mbps direkodkan ketika kami terhubung dengan rangkaian peribadi maya. Kelajuan asal ialah 8.70Mbps, dan dengan itu, kita benar-benar tidak dapat memberikan markah penuh kepada PureVPN ketika datang ke Netflix. Sekiranya anda perlu menonton saluran lain, pelayan akan berbeza untuk itu, dan kelajuan yang berbeza akan dialami. Walau bagaimanapun, tidak mungkin menyertakan ujian kelajuan untuk setiap saluran, dan begitu sedikit saluran popular dipilih, dan tabulasi dilakukan untuk saluran tersebut.

Senarai SaluranMuat turun Memuat turunMuat turunMuat naik
Kelajuan Internet Sebelum Sambungan (Mbps)Kelajuan Internet Selepas Menyambung dengan pelayan Khusus (Mbps)
Amazon Prime AS9.017.510.440.26
Hulu9.046.53.632.65
HBO PERGI7.426.175.042.28
BBC9.137.980.832.04
Sukan Bintang7.378.164.74.62

Ini menunjukkan bahawa mereka perlu memperbaiki beberapa pelayan saluran mereka. Walau bagaimanapun, banyak dari mereka berfungsi dengan baik memberikan sekurang-kurangnya 50% kelajuan ke kelajuan yang kita alami sebelum sambungan.

Seperti yang telah kami nyatakan, jarak antara lokasi kami dan pelayan P2P terdekat adalah sekitar 2,645 batu. Sekarang, bagaimana kita dapat mengharapkan kelajuan yang baik? Kami tidak, tetapi apa pun kelajuannya, kami pasti akan mendapat kelajuan yang lebih baik sekiranya mereka menempatkan lebih banyak pelayan P2P di lokasi yang tidak dilindungi. Kami cukup yakin bahawa Amerika Utara dan Eropah tidak akan mengalami penurunan kelajuan ini kerana mereka telah merangkumi semua kawasan di benua ini. Namun, kami tidak dapat memastikan jika “Mode Streaming”.

Dua mod lain berfungsi dengan sempurna, dan mereka komited untuk memberikan kelajuan yang baik kerana mereka juga mempunyai pelayan di negara-negara Afrika. Setakat ini, kami belum melihat penyedia VPN yang menyasarkan Afrika. Bagi kami, pelayan terdekat berada sejauh 625 batu, tetapi masih ada kehilangan kelajuan yang ketara untuk Freedom Mode. Namun, dalam hal Mode Keselamatan, ada sedikit pengurangan yang dapat diterima.

Keselamatan

Dalam soal keselamatan, kami mengharapkan tidak ada kebocoran, enkapsulasi yang kuat, kebijakan log tanpa ketat, dan ciri keselamatan khas. PureVPN menyediakan semua keperluan ini, dan kami tidak menemui pori dalam keselamatan yang disediakan oleh PureVPN. Pertama, kami memeriksa dengan teliti dasar privasi mereka, dan semuanya sempurna kecuali satu perkara. Pada satu ketika, terdapat penglibatan pihak ketiga, tetapi mereka telah menjelaskan bahawa PureVPN mempunyai perjanjian perlindungan data dengan mereka, dan keselamatannya.

Penglibatan Pihak Ketiga Dasar Privasi PureVPN

Sekiranya kita membincangkan ciri keselamatan maka ada ciri lanjutan yang berkaitan dengan enkripsi, kill switch dan protokol. Sekiranya anda tidak mahu menjejaskan keselamatan demi kepantasan, maka anda boleh mengaktifkan semua pilihan keselamatan. Namun, wajar untuk mengalami kecepatan yang lebih rendah kerana mengaktifkan pilihan keselamatan membuat lapisan perlindungan tambahan yang dilalui data. Mereka menyediakan enkripsi AES-256 yang boleh anda lumpuhkan bila-bila masa. Kill Switch juga menambah keselamatan dari kebocoran. Mereka juga memberikan perlindungan kebocoran IPv6 yang menyekat lalu lintas Internet melalui IPv6 yang menjamin keselamatan yang lebih baik. Namun, saya tidak dapat mencari perlindungan kebocoran DNS, dan ciri itu dapat ditambahkan.

Pilihan Ozon hanya disediakan untuk Mod Keselamatan / Privasi. Dengan penambahannya, keamanan telah ditingkatkan kerana adanya dinding yang tidak membenarkan semua kandungan melewati. Pengguna boleh meletakkan sekatan dan kawalan terhadap pemindahan data. Ciri ini mempunyai antivirus terintegrasi yang menyelamatkan peranti dari ancaman yang boleh menyebabkan bahaya pada peranti. Ia dengan berkesan mengesan penceroboh, dan kemudian melindungi sistem dengan menghalangnya. Anda juga boleh menyaring URL dan Aplikasi yang tidak mahu anda gunakan.

Ozon PureVPN

Antara Muka dan Pengalaman Pengguna

Ketika datang ke antara muka pengguna, pelanggan mereka sejelas kristal dan mudah menerokainya secara telus. Pelayan diedarkan di antara mod, dan ini menjadikannya lebih mudah untuk mencari pelayan yang diperlukan. Senarai saluran mereka untuk pelayan streaming adalah atribut yang berkesan yang menarik penonton yang tidak mahu mencari setiap pelayan untuk setiap saluran yang mereka lawati secara manual. Ia sama sekali tidak dapat dilaksanakan. Latar belakang ruang mereka menambah antara muka hipnotis ketika bersambung, dan setiap komponen berusaha untuk menarik pengguna.

Pengalaman pengguna yang baik adalah kunci untuk mendapatkan pengguna produk tetap. Pengalaman pengguna, dalam hal PureVPN, adalah yang terbaik kerana mereka telah menambahkan elemen yang mengurangkan kerja manual sebanyak mungkin. Menambah ciri Ozon dan Gravity juga membantu meningkatkan keselamatan serta pengalaman pengguna.

Gravity agak seperti Ozone, tetapi lebih memfokuskan pada melindungi sistem dari Hacker dan Malware daripada penapisan kandungan. Ini juga menambah pengalaman pengguna dengan mengurangkan gangguan penceroboh sehingga pembeli dapat menikmati sambungan VPN dengan memuaskan.

Graviti PureVPN

Dengan memberikan kawalan sepenuhnya terhadap kelajuan dan keselamatan, membolehkan pengguna mengubah pengalamannya mengikut pilihannya sendiri. Sekiranya dia ingin mempunyai kelajuan yang lebih cepat, dia selalu dapat mengurangi keamanan dengan mengubah protokol dan mencentang penggunaan penyulitan kunci 25-bit. Namun, jika dia mahukan keselamatan tinggi, beberapa lapisan dapat menerapkannya di atas yang lain. Ini mungkin menyebabkan penurunan kelajuan, tetapi ini berdasarkan pilihan pengguna. Memberi kawalan ke atas klien bukanlah tugas yang mudah. Ia juga boleh menyebabkan kerosakan, tetapi dalam kes PureVPN, ini mungkin tidak berlaku kerana penetapan setiap pilihan yang tepat.

Pelantar

Sokongan Peranti PureVPN

Selain windows, Android, MacOS, iOS, dan Linux, mereka juga serasi dengan tiga puluh enam lagi peranti yang merangkumi router, TV pintar, konsol permainan, dan derivatif Linux. Anda juga boleh menambahkan pelanjutan ke Chrome dan Firefox jika diperlukan. Menambah peluasan tidak akan berlaku di antara jumlah peranti yang dibenarkan dan oleh itu, tidak ada kerugian dalam menambahkan peluasan. Walau bagaimanapun, ia mungkin melambatkan aktiviti penyemakan imbas anda. Ia serasi dengan pelbagai router seperti Tomato, Pfsense dan sembilan lagi. Oleh itu, ketika datang ke platform, hampir semua dilindungi oleh

PureVPN

Sokongan Penghala PureVPN

Sekiranya tidak, anda boleh menggunakan penerusan port untuk mengakses peranti itu atau jika tidak, pilihan hotspot yang selamat adalah caranya jika anda ingin menyambung dengan peranti yang tidak menyokong PureVPN. Pilihan perkongsian selalu berguna ketika menyiapkan sambungan VPN untuk peranti di mana klien VPN tidak didukung.

Sokongan pengguna

Kami selalu keliru dengan kecekapan sokongan pelanggan PureVPN. Mari kita bincangkan perkara-perkara yang mempunyai jawapan mutlak. Sekiranya kita bercakap mengenai masa yang diambil oleh mereka untuk memberikan balasan melalui Live Chat atau melalui E-mel. Tidak akan memakan masa lebih dari beberapa saat sekiranya Live Chat dan beberapa minit (khusus 5-60 minit) melalui E-mel. Jadi, kami tidak pernah mempunyai masalah berhubung komunikasi. Sekarang, jika dipandang sopan, mereka selalu memulai pembicaraan dengan salam, menggunakan bahasa yang rendah hati, melakukan segala kemungkinan upaya untuk menyelesaikan masalah, dan akan menjawab setiap pertanyaan dengan cara yang terperinci dan sabar..

Sekarang, kami memulakan sembang dengan pesan, “Hei! Netflix tidak berfungsi ”yang mana eksekutif sokongan pelanggan meminta kami untuk mengikuti beberapa langkah yang disediakan olehnya. Namun, ia tidak berfungsi walaupun selepas itu. Mereka memberi kami IP khusus, tetapi kami masih gagal mengakses Netflix (Tidak ada yang salah dengan klien. Ia hanya memerlukan beberapa perubahan dalam konfigurasi). Setelah itu, mereka meletakkan pilihan untuk bekerja di “Team Viewer.” Biasanya, jika masalah tidak dapat diselesaikan, penyedia VPN akan meminta kami untuk menghantar e-mel tentangnya atau mereka memindahkannya ke tahap yang lain. Di sini, mereka mengakses sistem kami dari jauh, dan mengetahui masalahnya, dan menyelesaikannya dalam beberapa minit. Bukan sahaja mereka menyelesaikan masalah ini, tetapi mereka mengirimi kami prosedur untuk menghubungkan dengan saluran, dan pada masa yang sama menunjukkan cara kerjanya dengan menggerakkan penunjuk tetikus melalui tab dan skrol yang berbeza. Ini adalah kaedah yang berkesan untuk menyelesaikan masalah pelanggan di mana pengguna hanya perlu duduk dan melihatnya berfungsi. Dengan gambar ini, kami akan memberikan lima bintang kepada sokongan pelanggan.

Penonton Pasukan Sokongan Pelanggan PureVPN

Betapa ironinya, pengguna VPN yang membenarkan penyedia VPN menggunakan Team Viewer.

Selepas ini, kami menghubungi sokongan pelanggan, dan selalu menjadi pasukan penjualan yang menghubungi terlebih dahulu. Kami kadang-kadang, menerangkan masalah itu kepada mereka, dan kemudian jika mereka tidak dapat menyelesaikannya, mereka memindahkan kami ke bahagian teknikal. Ini mengecewakan bahawa sekarang anda perlu menjelaskan masalah lengkapnya kepada jabatan teknikal lagi. Terdapat pilihan langsung untuk memilih jabatan yang ingin dihubungi oleh pengguna. Ini bukan sahaja dapat menjimatkan masa pengguna tetapi juga menjadikan sembang langsung lebih efisien.

Selepas ini, kami melancarkan satu lagi pertanyaan kepada mereka: “Hei, saya hanya tertanya-tanya bahawa apakah perbezaan ‘teknikal’ antara mod Internet Freedom dan Security Mode?” Namun, untuk ini, saya mendapat jawapan dari pautan yang menerangkan pelbagai jenis mod. Pautan ini sama sekali tidak berkaitan dengan kami, dan kami sekali lagi cuba menjelaskan kepada mereka pertanyaan saya dengan cara yang terperinci.

“Ada dua mod yang berbeza: keselamatan Internet dan mod Privasi. Sekarang, mari kita pertimbangkan mod Kebebasan Internet: Ia mengatakan bahawa anda boleh mengakses semua kandungan, betul? Sekarang mari kita ke mod Privasi. Ia mengatakan bahawa anda akan lebih selamat, benar lagi? Satu-satunya perbezaan adalah tahap enkripsi. Tiga pernyataan berturut-turut. Sekarang jika satu-satunya perbezaan adalah penyulitan, saya dapat menilai semua kandungan dari mod privasi juga, jadi apa gunanya mod Internet Freedom? “

Untuk ini, saya diminta untuk menghantar pertanyaan kepada mereka melalui e-mel. Jawapan untuk E-mel juga tidak relevan, dan tidak ada jawapan yang tepat untuk pertanyaan saya. Oleh itu, kami mempunyai “perasaan campur aduk” mengenai sokongan pelanggan, tetapi jika kami menganalisis dengan teliti, mereka pandai menyelesaikan masalah, dan keraguan yang berkaitan dengan pelanggan. Soalan ini berkaitan dengan kerja dalaman aplikasi dan sukar untuk memberikan jawapannya. Namun, saya benar-benar menjangkakan bahawa mereka akan meneruskan pertanyaan lebih jauh.

Kesimpulannya

Tidak syak lagi, PureVPN adalah salah satu penyedia VPN terbaik terutama ketika datang ke rangkaian pelayan. Walau bagaimanapun, mereka perlu menggunakan beberapa pelayan streaming di mana kelajuan rendah dialami. Antara muka pengguna pintar secara langsung telah mengurangkan tugas manual, dan memudahkan pengguna untuk menggunakan pelanggan mereka walaupun setelah mempunyai banyak konfigurasi. Ciri-ciri seperti Ozone dan Gravity memberikan perlindungan khas. Seseorang mempunyai kawalan terhadap kelajuan dan keselamatan. Namun, dia dapat meningkatkan kecepatan dengan menurunkan protokol, dan penyulitan, tetapi pada masa yang sama, menjadikannya aman dengan Ozon dan Gravity. Jadi, keseimbangan lengkap antara kelajuan dan keselamatan dapat diperoleh. Ketika kita bercakap mengenai sokongan pelanggan mereka, Live Chat kadang-kadang sangat cekap dan kadang-kadang keliru. Jadi, ia dapat diperbaiki, bukan dengan membuat perubahan dalam perisian, tetapi dengan meningkatkan sumber daya manusia di belakangnya. Sekiranya beberapa implementasi ini dapat dibuat dalam aplikasi mereka, mereka akan memberikan persaingan yang lebih ketat kepada pemain teratas pasar VPN.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map