5 načinov, kako povezavo VPN skriti iz vašega vladnega sistema DPI

Ko živite ali bivate v omejevalni državi, kjer se običajno odstranijo osebne pravice, boste najverjetneje imeli težave pri poskusu dostopa do določenih spletnih mest na internetu. Večino časa restriktivne države svojim državljanom uveljavljajo internetne zakone in jih prisilijo, da sledijo smernicam, ki jih je določila vlada. Vlada bo v celoti nadzirala vedenje ljudi prek interneta s pomočjo tehnologije, ki jim ne bo omogočila uveljavljanja njihovih spletnih pravic do zasebnosti ali osebne svobode na internetu. Eden od načinov, ki ga omejevalna vlada uporablja za blokiranje vašega spletnega prometa, je uporaba sistema, imenovanega DPI ali Deep Packet Inspection.


Sistem DPI počne to, da bo analiziral internetni promet, ki prihaja prek vašega ponudnika internetnih storitev. Identificiral bo vašo vrsto prometa in dovolil prometu dostop do interneta ali ga blokiral. Če uporabljate običajni ISP promet, vam bo sistem omogočil dostop do interneta, medtem ko, če uporabljate promet VPN, ga sistem lahko prepozna in prepreči dostop do interneta. To je napreden sistem za spremljanje prometa, ki ga je postavila omejevalna vlada, da prepreči uporabo zasebnih povezav in jih prisili, da upoštevajo vladne internetne predpise. Tukaj je pet načinov, kako svojo VPN povezavo skriti pred svojim vladnim sistemom DPI:

1. Uporabite storitev VPN, ki vam omogoča, da obidete sistem DPI

Tehnologija zasebne povezave, ki je potrebna za obhod sistema DPI, je dokaj napredna, zato vam ne bodo ponudile vse storitve VPN. Da, vse storitve VPN vam bodo omogočile, da zaobidete vladne omejitve večine držav na svetu in tako svojim uporabnikom omogočijo dostop do spletnih mest, ki jih blokira vlada, kot tudi do spletnih mest, ki običajno niso na voljo v njihovih državah. Vendar pa, tako kot v primeru s sistemom DPI, vlada uporablja zelo napreden sistem šifriranja, zaradi katerega redna povezava VPN skorajda ne more zaobiti omejitev. Zato morate uporabiti storitev zasebne povezave, ki vam omogoča, da obidete sistem DPI z lastnim lastniškim načinom šifriranja..

2. Uporabite Obfsproxy z OpenVPN

Če zasebna povezava uporablja običajni protokol PPTP ali L2TP za dostop do blokiranega spletnega mesta, ne bo mogla zaobiti globinskega pregleda paketov, ki ga je namestila vlada države omejevalnice. Ta vrsta zasebnega prometa bo prepoznana kot zasebni promet in jo bo blokirala vlada. Po drugi strani je OpenVPN trenutno najmočnejši in najbolj prilagodljiv protokol VPN, ki ga lahko uporabijo vsi, da ustvarijo zasebno povezavo, ki je sistem DPI ne more zaznati. To lahko storite z uporabo Obfsproxy v nastavitvi OpenVPN. Ta vrsta proxy zakriva vaš internetni promet, kar vam omogoča, da vas vlada ne zazna.

3. Uporabite brskalnik Tor

Brskalnik Tor je znan kot najboljši brskalnik zasebnosti, ki ga lahko uporablja kdorkoli že več kot desetletje. Ko uporabljate ta brskalnik, boste lahko svoj promet v celoti skrili pred vladnim sistemom za spremljanje. Dejansko je bil omenjeni Obfsproxy del projekta Tor, katerega glavni namen je bil zaobiti omejevalni sistem, kot je DPI, kar vam omogoča brezskrben dostop do blokiranih spletnih mest. Če preprosto uporabite brskalnik Tor, lahko anonimno brskate po internetu iz omejevalne države, ne da bi vladi dovolili, da zazna ali spremlja vaš promet.

4. Uporabite OpenVPN Over SSL Connection

Kar zadeva doseganje internetne svobode v omejevalnih državah, je OpenVPN najboljši šifrirni protokol, ki ga lahko uporabljate. Poleg tega ima svojo namensko programsko opremo ali aplikacijo, ki jo lahko uporabite in prilagodite zase. Z drugimi besedami, za uporabo protokola OpenVPN vam ni treba naročiti nobene storitve VPN. Dokler veste, kako vzpostaviti zasebno povezavo z njo in imeti dostop do zasebnih strežnikov, lahko ta protokol uporabljate neodvisno. Trik za izogibanje sistemu DPI je uporaba OpenVPN prek SSL povezave. Čeprav vam lahko ta metoda pomaga pri izogibanju zaščiti DPI, se lahko uporablja samo za prenos podatkov TCP, kar pomeni, da je lahko počasen v delovanju.

5. Uporabite zakrpljeno povezavo OpenVPN

Prav tako lahko zakrpite protokol OpenVPN, tako da lahko ustvarite prilagojeno zasebno povezavo, ki lahko zaobide ček DPI od vlade. S tem boste lahko dostopali do vseh blokiranih spletnih mest, tudi če jih ščiti sistem DPI. Konfiguracijo OpenVPN lahko zakrpite s popravkom, imenovanim xorpatch, ki vam omogoča dostop do VPN do lokacij z omejenimi državami, kot sta Izrael in Francija. To je precej zapleten korak, vendar ko enkrat uspešno popravite protokol OpenVPN, lahko sistem DPI iz svoje vlade enostavno zaobidete tako, da se povežete z zasebnimi strežniki, ki se nahajajo v podprtih državah.

To so načini, kako svojo VPN povezavo skriti pred vladnim sistemom DPI. Če živite v državi, v kateri vlada zelo omejuje, katera spletna mesta lahko dostopate in katera spletna mesta, do katerih ne morete dostopati, je bolje uporabiti enega od teh trikov, da boste zaobšli sistem vladnega DPI in uživali v svoji zasebnosti na spletu. in svoboda s tem.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map