5 načinov uporabe blokiranih odjemalcev torrentov v vaši državi

Torrenti so postali ena najbolj spornih tem na internetu, še posebej potem, ko številni imetniki avtorskih pravic trdijo, da so hudourniki uporabljeni za distribucijo avtorskih pravic in nezakonitih vsebin. Kljub različnim poskusom blokiranja hudourniških spletnih mest, ki jih izvaja vlada, ta spletna mesta še vedno obstajajo do danes, prav tako se uporabniki hudournikov prav tako sploh ne zmanjšujejo.


Ker je bilo hudourništvo v zadnjih nekaj letih povezano z nezakonitim deljenjem datotek, obstajajo države, ki imajo stroga pravila proti hudourništvu. Nekatere države svojim državljanom ne dovolijo dostopa do nobenih spletnih mest za hudournike, te države pa lahko tudi blokirajo uporabo odjemalcev hudournikov, kot sta BitTorrent in uTorrent, kar državljanom otežuje skupno rabo datotek prek hudourniškega omrežja. Če vaša država spada na seznam držav, ki blokirajo uporabo hudourniških odjemalcev, tukaj je 5 načinov za uporabo blokiranih odjemalcev torrentov v vaši državi:

1. Uporabite storitev VPN, ki podpira torrenting

Če vaš najljubši odjemalec torrentov blokira vlada, tako da ga ne morete uporabljati za prenos datotek prek omrežja za skupno rabo datotek P2P, lahko takšno omejitev odblokirate s storitvijo VPN, ki podpira torrenting. Ne pozabite, da vam vse storitve VPN ne bodo omogočale uporabe omrežja za izmenjavo datotek P2P, zato ne pozabite izbrati tistega, ki vam omogoča to. Ko ste naročeni na storitev VPN, ki omogoča hudourništvo, morate namestiti aplikacijo VPN na namizni računalnik, tako da lahko postane celotna omrežna povezava zasebna. Tako lahko brez težav uporabljate vse blokirane aplikacije ali programsko opremo, vključno z blokiranim odjemalcem torrentov.

2. Uporabite mobilno različico odjemalca torrent z VPN

Če želite brez težav uporabljati odjemalca hudournikov, lahko uporabite tudi mobilno različico odjemalca hudournika v kombinaciji z mobilno storitev VPN. Ta metoda je zelo enostavna in enostavna za sledenje. Preprosto namestite mobilno aplikacijo torrent programske opreme, ki jo uporabljate, in nato namestite aplikacijo VPN na svojo mobilno napravo. Pred uporabo torrent aplikacije najprej aktivirajte VPN aplikacijo, da šifrirate povezavo v mobilni napravi. Na ta način lahko brez kakršnih koli omejitev prenašate in nalagate datoteke prek skupne rabe datotek P2P.

3. Uporabite vrata 80 s svojo normalno povezavo

Če še vedno želite uporabljati običajno internetno povezavo, ki jo imate, ne da bi morali namestiti katero koli programsko opremo VPN, obstaja še en način za dostop do blokiranega odjemalca torrentov. V nastavitvah odjemalca torrent lahko spremenite številko vrat na 80, ki je številka vrat, ki se uporablja pri običajnem prenosu podatkov HTTP, in je počasnejša od običajnih vrat, ki jih uporablja vaš ponudnik internetnih storitev. Dokler vaš ponudnik internetnih storitev ne blokira funkcije za posredovanje vrat vašega odjemalca hudournikov, lahko s tem pristaniščem zaobidete omejitve ponudnika internetnih storitev za uporabo torrent odjemalca.

4. Uporabite spletni proxy, ki podpira torrenting

Če vaša vlada izklopi odjemalce torrentov, lahko še vedno prenašate hudournike z uporabo spletnega proxyja, ki podpira nalaganje torrentov. Medtem ko je še vedno veliko spletnih proxyjev, ki imajo zelo omejene funkcije in na splošno nizko kakovostno storitev, obstajajo nekateri proxyji, ki podpirajo nalaganje torrentov in hiter pretok videoposnetkov. Ko uporabljate to vrsto spletnega proxyja, lahko izkoristite brezplačno storitev, ki jo ponuja, pa tudi funkcijo torrenting, ki jo ima.

5. Spremenite svoj DNS s pametnim DNS

Pametni DNS je še ena možnost, ki jo imate, ko imate težave pri dostopu do omrežja hudournikov prek odjemalca hudournikov. Če preprosto spremenite svoj DNS naslov z naslovom pametnega DNS-a, lahko preprosto zaobidete omejitve, ki jih je naložila vaša vlada, in vam omogoča normalno uporabo torrentovega odjemalca. S preprostim in hitrim korakom lahko spremenite svoj običajni DNS v zasebni DNS, ki z njim nima nobenih omejitev..

To so načini za uporabo blokiranih strank za hudournike v vaši državi. Čeprav je hudourništvo morda povezano s piratstvom, niso vse datoteke, ki se delijo prek omrežja P2P, piratske ali nezakonite datoteke. Na primer, številne šole in podjetja še vedno uporabljajo omrežje P2P za izmenjavo datotek s svojimi učenci in zaposlenimi. Ko so torrent stranke v vaši državi blokirane, vam lahko te metode pomagajo, da ponovno pridobite dostop do omrežja za izmenjavo datotek P2P.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map