5 nasvetov za povečanje anonimnosti vaše VPN povezave

Čeprav lahko trdite, da je edini namen VPN-ja zaščititi spletno zasebnost, vendar veliko ljudi uporablja storitev virtualnega zasebnega omrežja, ne da bi natančno vedeli, kaj počne. Kar vedo o VPN, je, da jim lahko pomaga pri dostopu do spletnih mest, ki jih blokira vlada ali ponudnik internetnih storitev. Ne vedo, da je tudi navidezno zasebno omrežje sposobno zaščititi svojo omrežno povezavo pred različnimi spletnimi grožnjami, pa tudi, da bi njihove seje brskanja ostale anonimne.


Zaradi tega pomanjkanja znanja mnogi uporabljajo VPN brez drugega razmišljanja in storitev uporabljajo, ne da bi dejansko preverili politiko zasebnosti ponudnikov storitev. Zato ne izkoristijo v celoti prednosti anonimnosti, ki jo ponuja storitev VPN. Če ste eden od teh uporabnikov, morate v celoti izkoristiti svojo spletno funkcijo anonimnosti VPN. Tu je 5 nasvetov za povečanje anonimnosti vaše VPN povezave:

1. Ne nameščajte aplikacije VPN na vaš brskalnik

Mnoge storitve VPN uporabnikom ponujajo razširitve brskalnika za njihove VPN aplikacije, čeprav se lahko število podprtih brskalnikov razlikuje. Vendar pa bo večina storitev zagotovila vsaj eno razširitev brskalnika, ki jo lahko uporabniki namestijo v svoj brskalnik, tako da bodo prenosi podatkov, ki se opravijo prek tega brskalnika, šifrirani. Žal bo večina uporabnikov namestila VPN samo v svoj brskalnik, kar pomeni, da bodo imeli koristi od zaščite zasebnosti, dokler uporabljajo takšen brskalnik. Če želite povečati anonimnost, namestite aplikacijo VPN ne samo v vaš brskalnik, temveč tudi na vašo platformo OS..

2. Namestite svoj VPN na vse naprave, ki jih imate

Če želite v celoti izkoristiti spletno zaščito storitve navideznega zasebnega omrežja, ki jo uporabljate, je vedno bolje namestiti aplikacije VPN na vse naprave, ki jih imate. Ne le, da bi ga morali namestiti na svoje mobilne naprave, kot to počne večina ljudi, ampak tudi, da ga namestite na namizne računalnike, naprave Linux, pametno televizijo ali celo igralne konzole. Seveda aplikacije VPN morda ne boste mogli namestiti neposredno na določene naprave, kot so igralne konzole in pametni televizor, vendar ga lahko vedno namestite na usmerjevalnik.

3. Preverite zasebno povezavo glede IP-naslova in puščanja DNS

Če uporabljate povezavo VPN, še ne pomeni, da je vaša povezava popolnoma anonimna, razen če preverite, ali obstaja IP naslov ali puščanje DNS. Obstajajo določena spletna mesta, s katerimi lahko preverite, ali zasebna povezava pušča vaš IP naslov ali podatke DNS. S temi spletnimi mesti lahko preverite, ali je vaša omrežna povezava popolnoma zasebna, preden uporabite povezavo za izvajanje svojih rednih spletnih aktivnosti. Uhajanje naslova IP in DNS naslova morda ne bosta vidna takoj, če ga ne preverite s spletnim naslovom IP in spletnim mestom za preverjanje uhajanja.

4. Prepričajte se, da je funkcija Kill Switch in požarni zid vklopljena

Vaša spletna aktivnost ne bo pomembna, če boste zaradi nenadnih zasebnih povezav zaradi določenih razlogov nenadoma izklopili. Pravzaprav so pri storitvi VPN padci povezav precej pogosti. Če želite preprečiti, da bi vaša VPN povezava puščala vaše resnične podatke v spletu, medtem ko je prišlo do padca povezave, vklopite funkcijo stikala za zaustavitev in tako preprečite, da bi se zgodilo. Ta funkcija vam bo pomagala izklopiti celotno omrežno povezavo, če v zasebni povezavi pride do padca povezave. Ne pozabite vklopiti tudi funkcije požarnega zidu, da zaščitite svoje naprave pred hekerji in drugimi spletnimi grožnjami.

5. Uporabite namenski zasebni naslov IP

Nekatere storitve VPN vam bodo namesto uporabe skupnega zasebnega naslova IP ponudile uporabo zasebnega zasebnega naslova IP. To storitev vam bodo ponudili za dodatno ceno. V zameno pa boste v svoji spletni dejavnosti v celoti izkoristili anonimnost, ker je vaš namenski zasebni IP naslov IP naslov, ki ga uporabljate le vi. Drugi uporabniki VPN ga ne uporabljajo, zato uporabljate namenski naslov IP od ponudnika storitev VPN tako kot uporabljate namenski IP naslov pri svojem ponudniku internetnih storitev. To vam bo prineslo veliko več koristi pri varovanju zasebnosti pri vaši spletni dejavnosti.

To so nasveti za povečanje anonimnosti vaše VPN povezave. Ne uporabljajte samo svoje VPN povezave za dostop do blokiranih spletnih mest. Uporabite ga za povečanje anonimnosti v spletu, če sledite tem nasvetom.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map