5 pravil uporabe VPN za hudournike v državah, ki prepovedujejo uporabo BitTorrent-a

BitTorrent je tehnologija, ki vam omogoča internetno skupno rabo datotek prek interneta, kar pomeni, da se datoteke, ki jih dobite, prenašajo neposredno iz uporabnikovih naprav. Te datoteke nihče ne gosti na namenskem strežniku, vendar jih boste lahko dobili neposredno, če boste zahtevali uporabnike, ki imajo datoteke shranjene v svojih napravah. Te uporabnike imenujemo sejalci.


Sama tehnologija, ki stoji za BitTorrentom, ni nezakonita, vendar se pogosto uporablja za nezakonito deljenje gradiva, zaščitenega z avtorskimi pravicami, kar je korenina tukaj. Ker se za deljenje različnih materialov, ki so po naravi nezakonite, uporabljajo torrenting ali BitTorrent tehnologija, so številne države svojim državljanom prepovedale uporabo hudournikov ali BitTorrent tehnologije. Tako preprečite piratstvo in nezakonito prenašanje, zato ne boste mogli dostopati do nobenih mest za hudourništvo, če živite v eni od teh držav.

Vendar lahko to omejitev vedno zaobidete z uporabo VPN. Tu je 5 pravil uporabe VPN za hudournike v državah, ki prepovedujejo uporabo BitTorrent:

1. Spoznajte, ali vas lahko hudourništvo pripeti v težave z zakoni

Večina držav na svetu, čeprav ne dovolijo hudourništva, bo šla le tako daleč, da bo svojim državljanom onemogočila dostop do mest za hudourništvo. Praktično jim ni vseeno, ali njihovi državljani lahko preprečijo njihovo blokiranje, zato v bistvu uporaba VPN v takšnih državah ne bo povzročala težav.

Vendar v nekaterih posebnih državah ne dovolijo hudourništva in bodo uveljavljali zakone na svoje državljane, če bodo uspeli zaobiti vladno blokado. Če živite v tej vrsti držav, je uporaba hudournikov lahko zelo nevarna in težavna. Priporočamo, da se prepričate, da vas država ne bo preganjala samo zaradi uporabe BitTorrent-a in dostopa do strani hudournikov..

2. Uporabljajte samo VPN, ki ima specializirane strežnike za torente

Ko ste prepričani, da lahko varno uporabljate VPN, ne da bi se morali soočiti z grožnjami vlade ali organov, je čas, da poiščete storitev VPN, ki lahko to delo pravilno opravi. Večina storitev VPN vam omogoča nekaj torrentov. Tudi brezplačne storitve VPN vam bodo omogočile dostop do strani hudournikov in nalaganje in nalaganje datotek s teh spletnih mest z uporabo BitTorrent-a.

Vendar boste imeli najboljšo izkušnjo z uporabo navidezne zasebne povezave, ki ponuja specializirane strežnike za hudournike. Običajno so ti strežniki tako optimizirani za hudournike, da bodo zagotovili najbolj stabilno in najhitrejšo hitrost za prenos in nalaganje hudournikov. Trik je v tem, da morate najprej preiti na strežnik za hudournike, preden lahko začnete uporabljati odjemalca BitTorrent, da začnete izvajati nekatere dejavnosti za skupno rabo datotek.

3. Uporabljajte tehnologijo BitTorrent pametno

Tudi v nekaterih državah so hudourništvo nezakonito v podatkih, ki se v njih delijo. Če uporabljate hudournike za zakonito skupno rabo datotek, kot so skupna raba zakonite programske opreme (večinoma odprtokodne programske opreme), knjige v javni domeni, brezplačna glasba (indie glasba), brezplačni filmi in vse, kar ne krši avtorskih pravic katerega koli podjetja ali osebe, potem lahko popolnoma brezplačno uporabljate BitTorrent, kolikor želite. Kljub temu, da se odločite za nalaganje gradiva z avtorskimi pravicami z uporabo hudournikov, je to še vedno vaša izbira in vaša odgovornost.

Morate zagotoviti, da pametno uporabljate tehnologijo BitTorrent. Zavedajte se zakonov v vaši državi in ​​tega, kako ljudje v vaši skupnosti na splošno uporabljajo to tehnologijo. Večinoma se izogibajte njegovi uporabi za nezakonite dejavnosti izmenjave datotek, če veste, da bodo oblasti izvršile zakone in vas takoj preganjale.

4. Zagotovite si šifriranje celotnega sistema, ne samo brskalnika

Ko VPN uporabljate za hudourništvo, ne uporabljajte sistema VPN samo v svojem brskalniku. Obstaja nekaj storitev VPN, ki ponujajo razširitve brskalnika, ki omogočajo aktiviranje njihove zasebne povezave samo v brskalniku. Vendar vam je vedno koristno, da omrežje šifrirate v celotnem sistemu.

Vedno je bolje namestiti programsko opremo VPN v računalnik, tako da bo vsa programska oprema, ki se uporablja v računalniku, podatke pošiljala in prenašala samo prek povezave VPN. To je koristno za zagotavljanje največje varnosti in zasebnosti, medtem ko uporabljate mesta za hudourništvo, pa tudi med običajnim brskanjem po internetu.

5. Redno preverjajte, ali IP pušča

Nenazadnje se lahko puščanje IP zgodi kadar koli, ki lahko razkriva vašo identiteto vladi ali javnosti med aktivnostmi hudourništva. Redno morate preverjati uhajanje IP, da preprečite morebitne neželene spremembe IP v vašem sistemu, to je sprememba zasebnega naslova IP na javni IP naslov.

Ne pozabite, da lahko puščanje IP potencialno pušča vaše osebne podatke, zato morate redno preverjati, ali IP pušča. Če pa ima vaša storitev VPN na voljo funkcijo stikala za prekinitev, jo morate vklopiti. To je funkcija, za katero je znano, da preprečuje morebitno puščanje IP v vaši zasebni povezavi.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map