5 različnih načinov za skrivanje IP-ja med brskanjem in ohranjanjem anonimne internetne dejavnosti

Z naraščajočimi napadi kibernetske varnosti in spletnimi grožnjami v tem dnevu in starosti postaja za povprečne uporabnike interneta vse bolj pomembno, da svojo spletno dejavnost ohranjajo varno in zasebno. Eden najboljših načinov za to je skrivanje IP naslova med brskanjem. Z uporabo različnih vrst storitev lahko to storite dokaj enostavno. Ko je vaš naslov IP zamaskiran ali skrit, lahko anonimno brskate po spletu in vaša dejavnost brskanja bo varna in zaščitena.


Razkritje vašega resničnega naslova IP bo predstavljalo določena tveganja za vašo spletno zasebnost in varnost. Z razkritjem vašega resničnega naslova IP bo vaša vlada lahko spremljala vašo brskalniško dejavnost. Enako je z vašim ponudnikom internetnih storitev in spletnimi mesti, ki jih obiščete. Hekerji lahko preprosto preslikajo vašo lokacijo, če med brskanjem po internetu ne skrijete svojega naslova IP. Torej je skrivanje vašega naslova IP pomembno, da odstranite kakršne koli sledi vaše brskalne dejavnosti.

Ne pozabite, da brskanje v načinu brez beleženja zgodovine ali zasebnem načinu v brskalniku ne skriva vašega naslova IP. Tukaj je 5 različnih načinov za skrivanje IP-ja med brskanjem in ohranjanje anonimne internetne dejavnosti:

1. Uporaba proxy strežnika za vaš brskalnik

V vsakem brskalniku je vedno na voljo možnost, da se povežete z internetom prek proxy strežnikov. Način za to je, da morate najti odprte proxy strežnike, ki jih lahko uporabite za svoj brskalnik, in preprosto vstaviti IP naslov strežnika v vaš brskalnik. Nato lahko nastavite brskalnik, da se poveže s proxy strežniki, ki ste mu mu bili dodeljeni. Ko to storite, boste lahko maskirali svoj IP naslov z IP naslovom proxy strežnikov. Torej, kadarkoli obiščete spletno mesto, je IP naslov, ki bo posnet, naslov proxy strežnika in ne vaš resnični naslov IP.

Raven varnosti: NIZKA

2. Uporaba zasebnega brskalnika

Zasebni brskalnik, kot je brskalnik Tor, vam lahko pomaga ohraniti internet in varen. Ko uporabljate ta brskalnik, vam ni treba nastaviti nastavitev brskalnika. Brskalnik preprosto namestite in lahko začnete brskati anonimno takoj. Ker pa je zasebna povezava na voljo samo prek tega brskalnika, lahko svoj IP naslov skrijete le, ko brskate po spletu s tem brskalnikom. Ko preklopite na običajne brskalnike, se bo prikazal vaš pravi IP naslov. Prav tako je znano, da ima zasebni brskalnik, kot je Tor, zelo hitro povezavo, veliko pa je tudi zlonamernih spletnih mest, ki uporabljajo isto zasebno omrežje kot Tor. Torej, zavedajte se tega tveganja.

Raven varnosti: SREDNJI

3. Uporaba povezave z virtualnim zasebnim omrežjem (VPN)

Navidezno zasebno omrežje (VPN) je eno najboljših orodij za skrivanje IP naslova, saj vam ponuja popoln sistem za ohranjanje zasebnega brskanja. Ne bo le skrival vašega IP naslova, ampak bo tudi zaščitil vašo brskalno aktivnost pred hekerji in drugimi spletnimi grožnjami. Nekatere povezave VPN nudijo tudi zaščito pred zlonamerno programsko opremo, da vas preprečijo zlonamerna spletna mesta. Povezava VPN lahko pomaga tudi pri varovanju vaših bančnih in drugih pomembnih podatkov pred dosegom hekerjev. Svoj IP naslov lahko skrijete tudi v celotnem sistemu, ne le za določen brskalnik, in ga lahko uporabljate tudi v drugih napravah.

Raven varnosti: VISOKO

4. Uporaba spletnega proxy strežnika

Drug preprost način za prikrivanje IP naslova je uporaba spletnega proxy strežnika. Preprosto obiščete spletno mesto, ki ponuja tovrstno storitev, in brskate po katerem koli spletnem mestu, do katerega želite dostopati z uporabo tega spletnega mesta. Tako boste spletna mesta brskali z okviri in med brskanjem prikazali IP naslov spletnega mesta kot vaš IP naslov. To je najmanj varen način za skrivanje IP-ja in ga je treba uporabljati le za lažje brskanje, saj ima ta vrsta storitev lastne omejitve, kot so omejitev pasovne širine, hitrost povezave itd..

Raven varnosti: NIZKA

5. Uporaba javnega internetnega (WiFi) omrežja

Vaš IP naslov je naslov vaše naprave, ki ga je dal vaš ponudnik internetnih storitev (ISP). Če spremenite omrežje, se bo spremenil tudi vaš IP naslov. Zato je dobro, da za skrivanje IP naslova uporabite javno internetno (WiFi) omrežje, saj bo IP naslov, prikazan za vašo napravo, vezan na omrežje WiFi, ki ga uporabljate. Če pa niste previdni, lahko hekerji opazujejo vašo internetno aktivnost, če uporabljate javno omrežje WiFi, še posebej, če javno omrežje ni varno.

Raven varnosti: NIZKA

To je 5 različnih načinov za skrivanje IP-ja med brskanjem in ohranjanje anonimne internetne dejavnosti. Ne pozabite, da je vedno bolje, da svojo povezavo v celoti zaščitite z dobro VPN povezavo, saj ne skrivate samo svojega naslova IP. Na splošno bodite pozorni, ko ste na spletu, in vedno sprejemajte potrebne ukrepe, da boste ves čas varovali internetno povezavo..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map