5 stvari, ki jih morate storiti po prvi namestitvi VPN-ja

Če še niste seznanjeni s storitvami VPN in ste pravkar odkrili njihove prednosti za zaščito in zaščito vaše spletne aktivnosti, bo precej zapleteno, da prvič postavite povezavo VPN, kaj šele, da jo pravilno uporabljate. Mnogi ljudje, zlasti tisti, ki niso tehnično uporabni, se bodo po namestitvi programske opreme VPN samo zmedli in morda ne bodo vedeli, kaj storiti z njo po namestitvi. Sploh ne vedo, kaj počne.


Če ste takšni, torej ne veste ničesar o VPN, pomeni, da morate narediti več korakov po korakih, da boste lahko pravilno uporabljali. Prav tako bi morali izvedeti več o VPN pri ponudniku storitev, ki ga uporabljate, tako da brskate po njihovem spletnem mestu in preberete njihova pogosta vprašanja ali splošne informacije. Tu je 5 stvari, ki jih morate storiti po prvi namestitvi VPN-ja:

1. Prepričajte se, da je vaša internetna povezava aktivna

Prosimo, upoštevajte, da VPN ni isto kot ponudnik internetnih storitev ali internetnih storitev. Nekateri ljudje lahko zamenjajo VPN z ISP zaradi podobnih lastnosti med njimi. Preden začnete uporabljati zasebno povezavo, morate internetno povezavo vklopiti kot običajno. Prepričajte se, da je povezava aktivna in se prepričajte, da se lahko pravilno povežete z internetom. To je zato, ker si nekateri morda mislijo, da VPN ne deluje, v resnici pa je, da so svoje naprave pozabili povezati z omrežjem WiFi ali z običajno internetno povezavo.

2. Povežite se z VPN šele potem, ko aktivirate internetno povezavo

Ko ste prepričani, da ste povezani z internetom, lahko zaženete programsko opremo VPN in se povežete z zasebnim omrežjem s klikom na gumb »Poveži«. Po določenem postopku povezovanja se boste lahko povezali na enega od strežnikov, ki so na voljo za zasebno omrežje. Z zastavico boste lahko videli, s katerim strežnikom ste povezani. Nekatere običajne lokacije zasebnega strežnika vključujejo ZDA, Kanado, Nemčijo in Singapur. Glede na ponudnika VPN boste morda našli več lokacij strežnika, ki jih lahko preprosto uporabite po svojih željah.

3. Izberite strežnik, ki ga želite uporabiti

V programski opremi VPN lahko običajno izbirate med optimalno lokacijo strežnika ali posamezno strežniško lokacijo. Ko izberete možnost za povezavo z optimalno lokacijo strežnika, bo programska oprema izbrala strežnik glede na vašo hitrost povezave, tako da boste lahko s povezavo VPN dosegli najboljše zmogljivosti. Če pa raje izberete ročno lokacijo strežnika, lahko vedno preklapljate med lokacijami strežnika v programskem vmesniku. Ne pozabite, da lahko med strežniki preklapljate, kolikor želite. Vendar morate zagotoviti, da ste povezani z želeno lokacijo strežnika, preden nadaljujete z brskanjem.

4. Brskaj po spletu s povezavo VPN in po potrebi preveri svoj IP

Po vzpostavitvi povezave z VPN prek programske opreme VPN bi morali varno začeti brskati. Če pa želite zagotoviti, da je vaš IP že zamaskiran, preverite svojo IP lokacijo v internetu tako, da obiščete spletno mesto, ki lahko preveri vaš IP naslov. Ko ste prepričani, da je vaš IP že prikrit na lokacijo strežnika VPN, lahko začnete brskati po internetu zasebno. Lahko obiščete spletna mesta, ki jih prej blokira vlada. Prav tako lahko pretakate vsebino, ki je predhodno na voljo samo drugim regijam. Prav tako lahko varno opravljate spletno bančništvo in nakupujete, ne da bi vas skrbelo, da jih bo nadzirala vlada.

5. V drugih napravah nastavite druge povezave VPN

Če uporabljate programsko opremo VPN za namizje dovolj izkušen, je morda čas, da nastavite tudi druge povezave VPN za svoje druge naprave. Če želite na primer vzpostaviti virtualno zasebno povezavo za svoje mobilne naprave, lahko naložite aplikacijo VPN za mobilne naprave s spletnega mesta ponudnika storitev in jo namestite na svoje mobilne naprave. Nato lahko v aplikacijo vnesete svoje uporabniško ime in geslo, da boste lahko zavarovali tudi svojo mobilno podatkovno povezavo. V usmerjevalnike lahko nastavite tudi VPN, odvisno od podpore ponudnika VPN. Če lahko za usmerjevalnik nastavite VPN, lahko z VPN povežete tudi druge naprave, na primer igralne konzole..

To je 5 stvari, ki jih morate storiti po prvi namestitvi VPN-ja. Poskrbite, da boste več informacij o svoji zasebni povezavi izvedeli na uradnem spletnem mestu ponudnika VPN. Če imate težave, ki bi jih radi odpravili, se lahko obrnete na službo za stranke podjetja VPN in tako pravočasno pomagate za svoje težave..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map