5 stvari, ki jih morate vedeti o omejevanju zemljevida in zaklepanju regije

Znano je, da VPN lahko zaobide različne vladne omejitve, vključno z zaobljenimi blokiranimi ali cenzuriranimi spletnimi mesti in dostopom do vsebine z omejenimi geografskimi območji ali regije. Pravzaprav večina uporabnikov VPN zasebno povezavo uporablja za dostop do nekaterih spletnih storitev, ki so na voljo samo v nekaterih državah. Na primer, ljudje, ki ne morejo uporabljati Netflixa v svoji državi, bi morda želeli uporabiti VPN za dostop do ameriške storitve Netflix in pretakanje filmov in TV oddaj, ki jih želijo gledati, ne da bi se morali seliti v ZDA.


Geo-omejitev je v današnjem globaliziranem svetu zelo pogosta. Ker mnoga podjetja ali studii želijo svoje filme distribuirati samo v določene regije, se zaklepanje v tej regiji običajno uporablja za njihove zabavne izdelke. To vključuje filme, video igre, TV oddaje in celo določeno strojno opremo. Tukaj je pet stvari, ki jih morate vedeti o omejitvi zemljevida in zaklepanju regije:

1. Storitve, zaklenjene v regiji, Za določitev lokacije glejte vaš IP naslov

Večina spletnih storitev, ki na svojem spletnem mestu ali v aplikaciji uporabljajo zaklepanje regij, bo videl promet na svojo platformo in analiziral IP-naslov svojih uporabnikov. Pri določanju lokacije uporabnika bodo videli vaš naslov IP in se odločili, ali vam bo dovolil dostop do storitve ali ne. Če na primer vaš IP naslov prihaja iz Nemčije in poskušate dostopati do vsebine, zaklenjene v regiji, iz ZDA, tega ne morete storiti, ker je vsebina na voljo samo za državljane ZDA. Vendar to ni tako, saj ne bodo potrdili vašega državljanstva in namesto tega videli samo naslov IP države, ki jo uporabljate. To je razlog, zakaj se lahko VPN enostavno izogne ​​Geo-omejitvi.

2. Nekatere storitve VPN ne morejo zaobiti določene vsebine, omejene z geo

Čeprav je res, da se VPN na splošno lahko uporablja za obhod vsebine, zaklenjene v regiji, na internetu, ni vedno tako. Nekatere storitve VPN zaradi različnih razlogov ne morejo zaobiti določene geografsko omejene vsebine. Najpogostejši razlog je, da je geo-omejena storitev prepovedala uporabo VPN-ja, tako da se vsak promet, ki prihaja iz zasebne povezave, samodejno blokira. Vendar lahko to prepoved odpravite, če uporabljate dobro storitev VPN, ki je ni mogoče zaznati kot storitev zasebne povezave. Na ta način lahko še vedno dostopate do vsebine, zaklenjene v regiji, ko uporabljate pravo storitev VPN.

3. Geografsko omejena spletna mesta lahko prepovejo vaš zasebni naslov IP

Ne bodite presenečeni, ko poskusite dostopati do spletnih mest z omejenim dostopom prek VPN in ugotovili ste, da vašega IP naslova ni mogoče uporabiti za dostop do spletnega mesta. To pomeni, da je zasebni naslov IP prepovedal spletno mesto ali ponudnik storitev, zaradi česar ne morete iti naprej. Edini način za rešitev te težave je sprememba vašega zasebnega naslova IP s spremembo lokacije vašega strežnika in poskusite znova vzpostaviti povezavo. Ali pa je najslabši primer zamenjava storitve VPN in uporaba drugega ponudnika storitev, ki ne uporablja prepovedanih naslovov IP za svojo zasebno povezavo.

4. Uporaba namenskega zasebnega naslova IP je najboljša za dostop do vsebine, zaklenjene v regiji

Če do spletnih mest, zaklenjenih v regiji, ne morete dostopati z običajnim zasebnim IP-naslovom, je pomembno, da poskusite uporabiti namenski zasebni naslov IP. To bo rešilo večino težav, povezanih z prepovedjo VPN in IP naslovov, ker vam bo namenski naslov IP omogočil čist IP naslov, ki se bo uporabljal v vaši zasebni povezavi, česar doslej še nobena storitev ni prepovedala. Vendar boste morali poleg trenutnih naročnin za VPN dodati nekaj stroškov za najem namenskega naslova IP, bodisi mesečno ali letno..

5. Vaše zasebne potrebe IP se ujemajo s ciljno državo

Čeprav se povezava VPN lahko uporablja za dostop do različnih spletnih mest, ki so zaklenjena v določenem območju, to še ne pomeni, da lahko za to uporabite katero koli lokacijo strežnika. Če želite omogočiti dostop do vsebine, omejene na regijo, morate svoj zasebni IP uskladiti s ciljno državo. Z drugimi besedami, če želite dostopati do ZDA Netflix, morate v svojem VPN izbrati ameriški strežnik. Če želite dostopati do spletnih storitev v Veliki Britaniji, morate za to izbrati strežnik Združenega kraljestva.

To je tisto, kar morate vedeti o omejevanju zemljevida in zaklepanju regije. Z razumevanjem teh pogojev lahko uporabite svoj VPN, da zaobidete omejitev in se izognete težavam, kot so prepoved VPN, prepoved IP naslova itd..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map