7 ključnih razlik med brezplačnimi storitvami VPN in Premium VPN

Ko preverite uradno trgovino z aplikacijami za Android in iOS in iščete aplikacije VPN, boste ugotovili, da je na voljo na stotine aplikacij VPN, večina pa je brezplačnih. Število brezplačnih aplikacij VPN je veliko večje od premium VPN aplikacij, zaradi česar so brezplačne aplikacije VPN bolj priljubljene med povprečnimi uporabniki. Ker povprečni uporabniki uporabljajo VPN samo za zabavo, ki je dostop do vsebine, ki je v njihovi državi ali regiji omejena, se ne trudijo plačevati svoje storitve VPN, saj menijo, da jim to ni vredno. Če lahko nekaj dobite brezplačno, zakaj to plačajte?


No, če je to vaš način razmišljanja pri izbiri navidezne zasebne omrežne povezave, potem bodite pripravljeni na šok. To je zato, ker se večina teh brezplačnih storitev VPN razlikuje od svojih premijskih kolegov. Tu je 7 ključnih razlik med brezplačnimi VPN in premium VPN storitvami:

1. Splošna uspešnost

Brezplačni VPN: Skupna učinkovitost brezplačne storitve zasebnega omrežja je ponavadi slaba, saj se lahko kadar koli zgodi veliko težav. Na primer, strežnik morda ne deluje pravilno, in ker nudijo le strežnike slabe kakovosti in uporabnikov ni veliko izbire strežnikov, lahko težave trajajo več ur ali več dni, ne da bi jih odpravili..

Premium VPN: Splošna zmogljivost vrhunske storitve zasebnega omrežja je vedno na vrhuncu, saj za uporabo uporabljajo strežnike najboljše kakovosti z veliko strežniki. Strežniki so vedno pripravljeni in zagotavljajo najboljšo zmogljivost in najboljšo uporabniško izkušnjo. Vsako težavo s strežnikom je mogoče hitro odpraviti.

2. Varnost in zasebnost

Brezplačni VPN: Brezplačna storitev običajno ne upošteva varnosti in zasebnosti svojih uporabnikov in ne skrbi za zaščito podatkov njihovih uporabnikov. Uporabnikom omogočajo le orodje za izogibanje vladnim omejitvam, vendar to orodje ne vključuje nobenih močnih funkcij varnosti in zasebnosti. V nekaterih primerih lahko brezplačna storitev celo ukrade podatke uporabnika in jih proda tretji osebi.

Premium VPN: Premium storitev zelo resno skrbi za zasebnost in varnost uporabnika. Zagotavljajo vso potrebno varnostno tehnologijo in sistem šifriranja, da uporabnikova identiteta in podatki ostanejo varni in zasebni, medtem ko uživa internetno svobodo.

3. Šifrirni sistem

Brezplačni VPN: Brezplačna storitev zasebne povezave ne vključuje nobenega močnega sistema šifriranja za uporabnike, kar ima za posledico morebitno puščanje podatkov, ko uporabniki storitev uporabljajo. Običajno za svoje uporabnike ponujajo varnostne protokole najnižje stopnje, kar je hekerjem zelo enostavno, z veliko ranljivostmi varnosti.

Premium VPN: Premium storitev zasebne povezave bo uporabljala vrhunski sistem šifriranja z najboljšimi varnostnimi protokoli na trgu in tako zagotavljala, da bodo zasebne povezave njihovih uporabnikov ves čas varne. Hakerji šifriranje zelo težko prekinejo, vse varnostne ranljivosti pa bodo takoj zakrpljene na strani strežnika.

4. Omejitev hitrosti in pasovne širine

Brezplačni VPN: Če uporabljate brezplačno zasebno povezavo, ne morete doseči polne hitrosti, uporaba pasovne širine pa je običajno omejena na le 1-2 GB na mesec. Veliko je upočasnitev strežnikov, da bi lahko spremljali število uporabnikov, ki uporabljajo isti strežnik hkrati.

Premium VPN: Če uporabljate vrhunsko zasebno povezavo, lahko vedno dosežete polno hitrost, kar ima za posledico gladko varovanje video posnetkov in hitro nalaganje spletnih strani. Mesečno ni omejitve pasovne širine ali omejitve porabe podatkov, zato lahko z zasebno povezavo pretakate vso želeno vsebino.

5. Zlonamerna programska oprema in adware

Brezplačni VPN: Opisane so številne brezplačne aplikacije in programska oprema VPN, ki imajo v izvorno kodo zlonamerno programsko opremo in programsko opremo. To pomeni, da podjetje VPN običajno spremlja podatke uporabnika in internetno aktivnost svojih uporabnikov, velikokrat pa bodo prikazovali naključne oglase na podlagi njegove spletne dejavnosti.

Premium VPN: V izvorni kodi ni vdelane zlonamerne programske ali adware. V zasebni povezavi lahko uživate brez prekinitev, ponudnik storitev pa ne spremlja vaše internetne aktivnosti.

6. Na voljo strežniki

Brezplačni VPN: Brezplačna storitev ima običajno strežnike z omejenim številom in večino časa so ti strežniki polni uporabnikov, kar ima za posledico slabo povezavo ali slabo splošno delovanje. Strežniki so ponavadi slabe kakovosti, viri pa so omejeni.

Premium VPN: Premium storitev ponuja veliko strežnikov, ki so na voljo, da sledijo zahtevam uporabnika, tako da ima vsak strežnik ravnotežje pri porabi virov, da ohrani najboljše delovanje strežnika. Strežniki imajo visoko kakovostno strojno opremo, ki zagotavlja, da lahko hkrati obravnavajo vse zahteve uporabnika.

7. Podpora strankam

Brezplačni VPN: Brezplačna zasebna povezava nima obstoječe podpore za stranke in veliko težav ni pravilno odpravljeno.

Premium VPN: Premium zasebna povezava ima odlično podporo strankam, oddelek za podporo pa je odziven, ko uporabniki poročajo o nekaterih težavah s strežniki.

To je 7 ključnih razlik med brezplačnimi VPN in premium VPN storitvami. Če ste nov uporabnik VPN, ki še vedno ni določen, katero storitev želite uporabljati, je bolje, da uporabite vrhunsko storitev VPN, saj so na splošno bolj zanesljive in ponujajo veliko funkcij, ki bodo poskrbele za vaše spletno varnost in zasebnost ter vam zagotavljajo najboljšo uporabniško izkušnjo v vsaki seji brskanja.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map