7 ključnih razlik med osebnim VPN in poslovnim VPN

Morate vedeti dve vrsti storitev VPN, ki sta osebni VPN in poslovni VPN. Obe imata svoji funkciji. Osebna storitev VPN je storitev zasebnega omrežja, ki jo uporabljajo posamezniki, medtem ko je poslovna VPN storitev zasebna omrežna storitev, ki jo uporabljajo podjetja ali korporacije. Tako se prepričajte, da izbirate storitev navideznega omrežja v skladu s svojimi potrebami.


Ko si ogledate osebni in poslovni VPN, obstaja več razlik, zaradi katerih se izstopajo drug od drugega. Tukaj je 7 ključnih razlik med osebnim VPN in poslovnim VPN:

1. En uporabnik vs. Več uporabnikov

Seveda je ena najbolj očitnih razlik ta, da je osebna storitev zasnovana za enega uporabnika, medtem ko je poslovna storitev zasnovana za več uporabnikov. Običajno ima poslovna storitev en globalni račun, ki ga lahko uporablja več uporabnikov, ki so običajno zaposleni. Vsakemu zaposlenemu se dodeli uporabniško ime in geslo za povezavo v navideznem zasebnem omrežju in vsak se bo povezal s strežniki po lastni izbiri. V osebni storitvi VPN ima uporabnik popoln nadzor nad svojim računom, medtem ko je v poslovni storitvi upravitelj računa tisti, ki ima popoln nadzor nad poslovnim računom.

2. Funkcija upravljanja računa

V osebni storitvi VPN lahko popolnoma nadzorujete virtualno zasebno omrežje, ki ga uporabljate. Prav tako lahko nadzorujete vsako napravo, ki se poveže z zasebnim strežnikom, odvisno od vaših potreb. V poslovni storitvi je en upravitelj računa, ki ima nalogo nadzirati vse uporabnike ali zaposlene, ki uporabljajo povezavo VPN. Upravitelj računa lahko doda ali odstrani posamezne uporabnike, če menijo, da so primerni, lahko pa tudi spremenijo globalne nastavitve omrežja VPN in uporabijo novo nastavitev za celotno podjetje.

3. Redni strežniki vs. Poslovni strežniki

Osebni račun VPN se bo povezal s strežniki, ki so redno dostopni vsem uporabnikom virtualnega zasebnega omrežja. Uporaba vsakega strežnika delite z drugimi uporabniki, zato obstaja nevarnost preobremenitve strežnika, če je preveč uporabnikov, ki hkrati uporabljajo isti strežnik. Pri poslovni storitvi imajo ponavadi ponudniki VPN lastne strežnike, zasnovane posebej za poslovne uporabnike. Poslovni uporabniki se tako lahko povežejo s poslovnimi strežniki z boljšo zmogljivostjo in kakovostjo v primerjavi z običajnimi strežniki.

4. Namenski naslov IP z namenskim strežnikom

Za osebno storitev VPN je IP-naslov, ki ga dobite, ko se povežete z zasebnim strežnikom, deljen, kar pomeni, da lahko en naslov IP hkrati uporablja več uporabnikov. Prav tako se vaš naslov IP redno spreminja, tudi če se vsak dan povežete z istim strežnikom. V poslovni storitvi je IP naslov, ki je na voljo, namenjen IP naslov, kar pomeni, da samo vaše podjetje uporablja določen IP naslov v enem strežniku. Torej se ne deli z drugimi poslovnimi uporabniki. Vsak zaposleni, ki uporablja zasebno omrežje, pa bo delil IP naslov vašega podjetja.

5. Namestitev programske opreme

Ponudnik VPN običajno daje različno programsko opremo za osebne in poslovne uporabnike. Za osebne uporabnike je uporabljena programska oprema ista programska oprema, ki jo uporabljajo drugi uporabniki, z enakim postopkom namestitve in več različicami programske opreme, odvisno od platform. Za poslovne uporabnike je programska oprema običajno prilagojena glede na poslovne potrebe, namestitev pa običajno opravijo varnostni strokovnjaki ponudnika VPN.

6. Osebna uporaba Vs. Poslovna uporaba

Osebna storitev VPN se običajno uporablja v osebne namene, kot je dostop do blokiranih spletnih mest, gledanje filmov iz druge regije, naročanje na storitve iz drugih držav in tako naprej. Osebna storitev ponuja tudi varnost in zaščito zasebnosti za posameznike v njihovi spletni dejavnosti, kot sta spletno bančništvo in nakupovanje. Storitev poslovnega VPN-ja se običajno uporablja za spletne poslovne dejavnosti, poslovno varnost in varstvo podatkov, varno poslovno komunikacijo in druge poslovne namene.

7. Posamezna zasebnost Vs. Zasebnost celotnega podjetja

Osebna storitev VPN je zasnovana tako, da ščiti zasebnost posameznika in ohranja anonimnost posameznika v njihovi spletni dejavnosti. Prav tako ščiti občutljive in zasebne podatke posameznika, tako da nobena tretja oseba ne more spremljati njihove dejavnosti. Za poslovni VPN je zasnovan tako, da ščiti zasebnost celotnega podjetja, vključno z vsemi zaposlenimi. Zaposleni lahko ohranijo svojo zasebnost v spletu, ko opravljajo svojo poslovno dejavnost, celotno podjetje pa lahko zaščiti njihova pomembna sredstva in podatke na spletu.

To je 7 ključnih razlik med osebnim VPN in poslovnim VPN. Ker je poslovni VPN vedno bolj zapleten kot osebna storitev VPN, zlasti med postopkom namestitve in vzdrževanja, se običajno zahteva, da se poslovni odjemalec posvetuje s strokovnjaki ponudnika storitev VPN, preden lahko uporabi svojo storitev VPN..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map