Kako blokirati zatiranje VPN-ja in dodatno napolniti vašo hitrost VPN

Obstajajo določeni problemi, ki jih uporabniki VPN skoraj na splošno doživljajo, in ta težava je upočasnitev hitrosti VPN, ki jo pogosto imenujemo dušenje. Torej, kaj točno je ta problem? Začnimo s tem. Čeprav je vaš ponudnik storitev navideznega omrežja na njihovem uradnem spletnem mestu objavil, da uporabnikom zagotavljajo največjo hitrost in neomejeno pasovno širino v svoji virtualni zasebni povezavi, boste morda še vedno opazili nekaj upočasnitev povezave. Kako se lahko zgodi? Tukaj je velika novica. Težave ne povzroči vaš ponudnik VPN, ampak jo povzroči vaš ponudnik internetnih storitev.


Nekateri ponudniki internetnih storitev imajo pravilo, da morajo omejiti uporabo virtualnih zasebnih omrežnih povezav. Ko zaznajo, da vaša povezava uporablja zasebno povezavo, bo ponudnik internetnih storitev samodejno aktiviral postopek dušenja, kar ima za posledico počasno delovanje VPN. Ko je VPN izklopljen, se vaša hitrost vrne na normalno. To je pravzaprav njihova strategija, da nadzorujejo svoje uporabnike in da lahko stalno spremljajo vaše spletne aktivnosti. Kako lahko to rešite? Tu je nekaj nasvetov, s katerimi lahko blokirate zaviranje VPN in dopolnite svojo hitrost VPN:

1. Uporabite storitev VPN, ki samodejno onemogoči dušenje

Prva stvar, ki bi jo morali vedeti o zatiranju VPN, je, da če uporabljate storitev VPN, ki ne preprečuje ali blokira zatiranja ponudnika internetnih storitev, potem ste na srečo. Ničesar ne morete storiti, da odpravite to težavo, razen zamenjave ponudnika storitev virtualnega zasebnega omrežja. Dokler vaš ponudnik internetnih storitev zazna vašo zasebno povezavo, bo postopek droženja uporabljen za vašo povezavo. Toda, ko uporabljate ponudnika storitev VPN, ki samodejno onemogoči dušenje, vaš ponudnik internetnih storitev ne more uporabiti postopka droženja, ker bo tak postopek blokiral vaš ponudnik virtualnega zasebnega omrežja. Kot rezultat, dobite konstantno polno hitrost za svojo zasebno povezavo.

2. Preklopite na drugačen ponudnik internetnih storitev

Če slučajno ne želite preklopiti na drugega ponudnika VPN, ki blokira zatiranje ponudnika internetnih storitev, je še en način za odpravljanje te težave prehod na drugega ponudnika internetnih storitev. Ne bo vsak ponudnik internetnih storitev pravil, da zaustavi ali upočasni hitrost vaše zasebne povezave. Edini način, da se tej težavi izognete, je, da se naročite na ponudnika internetnih storitev, ki tega pravilnika nima. Seveda v številnih državah z zakoni o nevtralnosti omrežij stiskanje ponudnika internetnih storitev ni pogosto. Vendar pa je v mnogih drugih državah z omejevalnimi internetnimi zakoni zaviranje ponudnika internetnih storitev zelo pogosto in v svoji državi morate najti tistega, ki ne upošteva pravilnika za upočasnitev zasebne povezave.

3. Izogibajte se uporabi brezplačnega VPN ali brezplačnega proxyja

Vrste zasebnih povezav, ki jih ponudniki internetnih storitev običajno ustavijo, so brezplačni VPN in brezplačne proxy storitve. Te storitve so postale enostavna tarča za ponudnika internetnih storitev, da uporabi svoj postopek upočasnjevanja, saj te storitve zasebne povezave nimajo sredstev, da bi to preprečile. Vaš ponudnik internetnih storitev je tudi zelo enostaven za spremljanje brskalne dejavnosti, ko uporabljate brezplačno virtualno zasebno omrežje ali brezplačno proxy storitev, veliko pa je tudi uhajanj podatkov ali puščanja IP naslovov, ki jih uporabniki teh zasebnih storitev povezave sploh ne uporabljajo zavedati se. Če je mogoče, se izogibajte uporabi brezplačnega VPN-ja ali brezplačnega proxyja.

4. Osvežite usmerjevalnik in uporabite žično povezavo

Če pride do upočasnitve vaše zasebne povezave le nekajkrat, morda ne bo povzročil vašega ponudnika internetnih storitev, ki zmanjšuje vašo hitrost povezave. To lahko povzročijo začasne težave z uspešnostjo, ki jih trenutno doživlja vaš ponudnik VPN ali ponudnik internetnih storitev. Če želite pospešiti zasebno povezavo v tem času, je osvežitev usmerjevalnika dober način za to. Morda boste morali nekajkrat osvežiti usmerjevalnik, preden boste našli IP naslov, ki vam ponuja najboljšo hitrost. Če želite ohraniti konstantno hitrost, morate napravo povezati z usmerjevalnikom prek žične povezave namesto brezžične povezave.

5. Poiščite najhitrejši strežnik in vklopite funkcijo samodejnega ponovnega povezovanja

Če želite še bolj izboljšati hitrost VPN-ja, poskusite preizkusiti strežnike VPN, da bi našli najboljšo hitrost, ki jo lahko dosežejo. Ko primerjate več strežnikov hkrati, boste vedeli, kateri strežniki imajo najboljšo uspešnost in kateri strežniki z najnižjo zmogljivostjo. Za izboljšanje hitrosti zasebne povezave morate preprosto preklopiti na strežnik z najboljšo zmogljivostjo. Ne pozabite vklopiti funkcije samodejne ponovne povezave, da zagotovite, da ostanete povezani z zasebnim strežnikom in preprečite morebitne pojave puščanja podatkov ali naslova IP v vaši zasebni povezavi.

To je nekaj nasvetov, ki jih lahko upoštevate, da blokirate zaviranje VPN in nadomestite hitrost VPN-ja. Izberite samo ponudnika VPN, ki vam ponuja polno hitrost in neomejeno pasovno širino, s funkcijo za blokiranje katerega koli postopka droženja ISP-ja. Tako na sejah zasebnega brskanja ne boste zaznali upočasnjevanja in lahko pretakate ali gledate kakršne koli videoposnetke z omejitvami brez prekinitev.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map