Kako preprečiti ponudniku internetnih storitev, da spremlja vaše spletne aktivnosti

Ne glede na ponudnika internetnih storitev ali internetnih storitev, na katerega ste naročeni, morate vedeti eno preprosto stvar. ISP bo vedno privzeto beležil ali spremljal vašo brskalno aktivnost. To je v njihovem sistemu in tako je tehnologija zgrajena. S tem nadzorom dejavnosti brskalnika lahko vedo ne glede na spletna mesta, do katerih dostopate v nekem časovnem obdobju, in te podatke zbirajo kot del svoje politike zasebnosti. Nato lahko v prihodnje podatke prodajo tudi vsem zainteresiranim tretjim osebam ali pa podatke po potrebi razkrijejo vladi. To še posebej velja, ko vlada nevtralnega omrežja odpravi. Več moči za ISP.


Skrbljujoča stvar te standardne prakse ponudnika internetnih storitev je, da morate ponudnika internetnih storitev hraniti s podatki o svojih spletnih aktivnostih, čeprav tega nočete. To pomeni, če ne uporabljate povezave VPN, s katero šifrirate vse prenose podatkov, zaradi česar vaš ISP ne more prebrati nobene dejavnosti brskanja.. Tu je nekaj nasvetov, s katerimi lahko ISP preprečite, da spremlja vaše spletne aktivnosti:

1. Uporabite popolno spletno anonimnost

Če ne uporabljate nobenega orodja za prikrivanje svoje identitete v spletu, potem ne samo vaš ponudnik internetnih storitev, druge zainteresirane tretje osebe bodo uspele posneti tudi vsako potezo, ko ste na spletu. Oglaševalci lahko na primer izkoristijo podatke, ki so jih zbrali od vas, in jih uporabijo za prikazovanje različnih vrst oglasov, ki bi vas morda zanimali. Tega seveda ne sprašujete, vendar to počnejo. Zato je pomembno, da ste popolnoma anonimni v spletu in ves čas šifrirate svoj internetni promet. To lahko storite z uporabo virtualnega zasebnega omrežja. S tem vaš ISP ne vidi vašega šifriranega prometa. Zato ponudnik internetnih storitev ne more nadzirati vaše dejavnosti.

2. Za uporabo HTTPS protokola imejte vsako spletno mesto, ki ga obiščete

Obstaja nekaj uporabnih razširitev brskalnika, ki bodo vsako spletno mesto, ki ga obiščete, spremenile v varno spletno mesto. Z drugimi besedami, vsaka HTTP stran, ki jo obiščete v internetu, se med brskanjem samodejno pretvori v HTTPS. Tako boste vedno uporabljali protokol HTTPS, medtem ko boste dostopali do katerega koli spletnega mesta. Ko to storite, sta glavni prednosti. Prvi je ta, da se s protokolom HTTPS promet samodejno šifrira, ne glede na to, ali uporabljate VPN ali ne. Drugi način je, da vaš internetni ponudnik ali spletna stran tretjih oseb sploh ne more zaslediti vaše navade brskanja..

3. Prepričajte se, da boste uporabljali VPN s pravilnikom o brez zapisovanja

VPN, ki ga uporabljate, je tudi najbolj pomemben. Seveda obstaja veliko vrlin, ki vam jih VPN lahko prinese v smislu zasebnosti in varnosti. Vendar naraščajoče število brezplačnih storitev pomeni, da morate biti bolj izbirni pri izbiri storitve VPN. Na primer, obstaja veliko ponudnikov VPN, ki beležijo svoje uporabnike brez njihovega dovoljenja. To je isto kot ponudnik internetnih storitev, ki spremlja vaše spletne aktivnosti. To pomeni, da lahko pri uporabi storitev tako slabih ponudnikov VPN svojo dejavnost brskanja skrivate pred ponudnikom internetnih storitev, vendar ga ne morete skriti pred ponudnikom VPN. Torej morate izbrati ponudnika VPN, ki vaše spletne aktivnosti sploh ne beleži. Tu je nekaj priporočil, ki jih boste morda želeli pogledati.

IzdelekZaCene odSpletna stranPreberi več

Najbolj odzivna podpora2,99 USD / mesecObiščite spletno mestoPreberi pregled

Na splošno najboljše6,67 USD / mesecObiščite spletno mestoPreberi pregled

Za najboljšo varnost4,65 USD / mesecObiščite spletno mestoPreberi pregled

Za najvišjo zasebnost8,95 € / mesecObiščite spletno mestoPreberi pregled

Najboljše omrežje strežnikov2,88 USD / mesecObiščite spletno mestoPreberi pregled

4. Uporabite Tor ali druge brskalnike za zasebnost

Obstaja nekaj brskalnikov za zasebnost, ki jih lahko uporabljate, najbolj priljubljen pa je brskalnik Tor. Brskalnik Tor uporablja številne zasebne strežnike za šifriranje vašega prometa, ki se imenuje releji, tako da vsakega spletnega mesta, ki ga obiščete, nihče ne more slediti. Obstaja tudi nekaj drugih brskalnikov za zasebnost, ki jih lahko najdete v spletu in jih lahko uporabite bodisi za namizje bodisi za mobilne naprave. Z uporabo teh brskalnikov je zagotovljeno, da je vaš spletni prenos podatkov varen in zaseben, vaš ponudnik internetnih storitev pa ga sploh ne more nadzirati.

5. Naj bo vaš VPN aktiven na vseh napravah

Če želite brskalniško ali katero koli drugo internetno dejavnost ves čas ohranjati varno in zasebno, ne da bi jo vaš internetni nadzor spremljal, morate imeti VPN aktiven na vseh napravah, ki jih imate. To lahko vključuje tudi vaš usmerjevalnik. Poskrbite tudi, da nastavite, da se VPN samodejno aktivira vsakič, ko vklopite napravo. Ne da bi to storili, lahko občasno puščate informacije o zasebnem brskanju pri svojem ponudniku internetnih storitev. Zato je bolje, da to upoštevate.

To je nekaj nasvetov, s katerimi preprečite, da bi vaš ponudnik internetnih storitev spremljal vaše spletne aktivnosti. Če sledite tem nasvetom, boste lahko ostali prikriti, kadar se povežete z internetom, ne da bi vas kdo na kakršen koli način spremljal ali nadziral. Ne samo za vaš ponudnik internetnih storitev, ampak tudi za vlado, hekerje, oglaševalce in korporacije.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map