Kako VPN lahko zaščiti vaše podjetje pred napadi DDoS in drugimi poskusi vdorov

Kot lastnik podjetja, ki vodi podjetje, ki ima različna spletna sredstva in infrastrukturo, je pomembno vedeti, da je treba varnostne in zasebne vidike vaših spletnih sredstev in infrastrukture ves čas varovati. To je zato, ker lahko tudi velika podjetja včasih propadejo. Velika podjetja ali korporacije, ki že imajo skoraj popolne varnostne ukrepe, še vedno lahko napadajo nekateri hekerji, njihova pomembna spletna sredstva pa so jim ukradla.


Nikoli ne morete podcenjevati veščin, ki jih imajo danes nekateri spletni hekerji. Lahko napadejo vaše strežnike in povzročijo DDoS (distribuirano zanikanje storitve), poskušajo ugrabiti vaš sistem, ukrasti uporabnikova gesla in podatke o kreditni kartici ipd.. Tukaj je opisano, kako VPN lahko zaščiti vaše podjetje pred DDoS napadi in drugimi poskusi krampanja:

1. Skrivanje vašega naslova IP preprečuje ciljno usmerjanje vašega sistema

Z uporabo VPN-ja za svoj poslovni sistem skrivate IP naslov fizičnih strežnikov in namesto tega uporabljate naslov IP od zasebnih strežnikov. Povezava VPN deluje kot orodje za prikrivanje vašega resničnega naslova IP in zato skrije vse zasebne podatke, povezane z vašim podjetjem. To bo pomagalo preprečiti, da bi hekerji našli vaše strežnike in začeli napade, ki lahko povzročijo DDoS ali kakršne koli druge sistemske težave.

Navidezna zasebna povezava vam bo pomagala zaščititi vaš sistem pred lažjo tarčo zlonamernih tretjih oseb, ki bi morda želele na kakršen koli način motiti vaše podjetje. To še posebej velja, če v svojem podjetju uporabljate vsaj dve plasti zasebne povezave.

2. Zaščita požarnega zidu ohranja hekerje na dosegu

Večina storitev VPN danes vključuje programsko opremo za požarni zid za večjo varnost in zaščito zasebnosti, zlasti za podjetja, ki jo potrebujejo še bolj nujno. Funkcija požarnega zidu je ustvariti namišljene “stene ognja” okrog vašega sistemskega omrežja, ki bodo preprečile, da bi hekerji ali napadalci vstopili v sistem. Požarni zid bo prepoznal vse poskuse teh hekerjev, da bi porušili stabilnost in varnost vašega sistema.

Torej lahko z VPN pridobite močno zaščito pred hekerji s pomočjo vključene funkcije požarnega zidu. Brez požarnega zidu boste svoje podjetje morda lahko skrili pred hekerji, toda s požarnim zidom boste lahko branili svoj sistem v primeru grobe sile ali nenadnih napadov, ki so jih sprožili ti brezobzirni ljudje.

3. Zasebne strežnike lahko kadar koli preklopite

Ko uporabljate virtualno zasebno povezavo, boste lahko uporabljali vse zasebne strežnike, ki jih želite uporabljati. Na primer, če uporabljate zasebni strežnik, ki se nahaja v ZDA, lahko kadar koli želite preklopiti na strežnik, ki se nahaja v Veliki Britaniji. To je pomembno, ker lahko v primeru napada DDoS preprosto preklopite na drug strežnik in tako popolnoma izgine.

Prav tako vam lahko zaradi varnosti redno spreminjanje zasebnih strežnikov resnično pomaga izboljšati varnost strežnikov. Na ta način boste lahko s svojim običajnim stikalom zasebnih strežnikov dodatno skrili svojo poslovno mrežo pred hekerji, saj hekerji ne bodo natančno vedeli, katere strežnike boste uporabili v določenem času.

4. Do spletnih sredstev in infrastrukture je mogoče dostopati le z zasebno povezavo

Ko namestite povezavo VPN po vsem sistemu, se prepričajte, da lahko vaši zaposleni ali tisti, ki imajo dostop do vaših spletnih sredstev in infrastrukture, dostopajo le prek zasebne povezave. Na ta način boste lahko dodali še en sloj zaščite za varnost vašega podjetja.

Če svojim zaposlenim in skrbnikom dovolite dostop do vaše poslovne infrastrukture prek javnega omrežja, bodo hekerji poskušali slediti njihovi prijavi in ​​nato doseči vaš poslovni sistem s pomočjo naprave zaposlenega kot most. Vendar pa tega ni mogoče storiti, ko boste od svojih zaposlenih zahtevali dostop do spletnih sredstev in infrastrukture le z zasebno povezavo, saj bosta tako naprava zaposlenega kot poslovni sistem popolnoma šifrirana..

5. Hekerji ne vedo prave lokacije strežnikov

Hekerji lahko napadejo vaše poslovno omrežje ali sprožijo napad DDoS šele, ko vedo, kje so strežniki. To je potrebno, da najdejo svoje natančne cilje. Zato so podjetja, ki nimajo nameščenega VPN-ja, lažji plen za te hekerje, saj lahko zlahka najdejo svoje strežnike in jih neposredno napadajo.

Toda z VPN tega ni mogoče storiti, saj je prava lokacija vašega strežnika skrita pred javnostjo. Hekerji ne bodo vedeli njegove resnične lokacije, ker je vaše omrežje šifrirano in obstajajo drugi varnostni ukrepi. Na ta način vam lahko VPN resnično pomaga preprečiti morebitne napade DDoS in druge poskuse taksista.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map