Zakaj uporaba WhatsApp brez VPN ni več varna in kaj storiti s tem

Katera je danes najbolj priljubljena aplikacija za hitra sporočila v mobilnih napravah? Da, to je WhatsApp. Ta aplikacija je zdaj v lasti Facebooka in je dosegla milijardo uporabnikov, baza uporabnikov pa še naprej raste. Lahko bi rekli, da je glavna aplikacija za takojšnje sporočanje, ki jo ljudje danes uporabljajo za komunikacijo z družino in prijatelji. Z možnostjo ustvarjanja skupinskih, govornih klicev in video klicev je postala obvezna aplikacija, ki jo mora vsakdo namestiti na svoje mobilne naprave.


WhatsApp uporablja sistem šifriranja od konca do konca, ki uporabnikom omogoča pošiljanje in prejemanje takojšnjih sporočil, slik in videov, ne da bi morali skrbeti za zasebnost. Popolnoma je zasebno, šifriranje, ki ga ponuja ta aplikacija, pa lahko zaščiti vse informacije, ki jih uporabniki pošiljajo in prejemajo. Poleg tega je na voljo tudi kot spletna aplikacija, kar pomeni, da lahko to storitev za takojšnje sporočanje uporabljate s katere koli namizne naprave z dostopom do spletnega portala WhatsApp. Vendar morate vedeti, da uporaba WhatsApp brez VPN ni priporočljiva. Tu so razlogi:

1. Vlada lahko prekine šifriranje od konca do konca

Če želite zaščititi svoje komunikacijske podatke od vlade, tega ne morete storiti, če na svojih mobilnih napravah ne uporabljate nobenega VPN-ja. Zakaj? Tako je, ker sistem šifriranja sistema “End-to-end” v sistemu WhatsApp lahko zlahka zlomi in lahko preprosto vidijo vaše komunikacijske podatke, če to želijo. Za namene preiskave bo vlada lahko vdrla v podatke vašega računa na WhatsApp in si ogledala vaše komunikacijske dnevnike.

To je drugače, če med uporabo WhatsApp-a vedno uporabljate zasebna omrežja. S takšnimi storitvami boste imeli dodaten sistem šifriranja iz vaše zasebne povezave, ki ščiti katere koli vaše komunikacijske podatke v tej aplikaciji od tretjih oseb, ki poskušajo vohuniti za vaše spletne pogovore.

2. je v lasti Facebooka, zato so vaši podatki ogroženi

WhatsApp je v lasti Facebooka, odkar je to družabno medijsko podjetje pred nekaj leti nazaj kupilo aplikacijo od prvotnih ustanoviteljev. Ni zagotovila, da Facebook ne ravna z uporabniki WhatsAppa, kot se ravnajo z uporabniki Facebooka, z vsem njihovim sistemom spremljanja in nadzora uporabnikov. Torej, lahko rečemo, da bo vse vaše podatke o komunikaciji WhatsApp zabeležil Facebook, zato jih lahko v nekem trenutku kasneje delite tretjim osebam.

Ko uporabljate VPN, se vam vsaj ni treba ukvarjati s Facebookom, da bi poskušali nadzorovati vso svojo komunikacijsko rutino. Prav tako se vam ne bo treba ukvarjati s skrbmi, da bi lahko katere koli tretje osebe spremljale ali celo poslušale vaše spletne pogovore s to aplikacijo.

3. Sam šifrirni sistem za aplikacijo ni dovolj

Kot smo že obvestili, ima ta aplikacija za takojšnje sporočanje svoj sistem šifriranja od konca do konca, ki deluje za zaščito vaših komunikacijskih podatkov pred vsemi neslavnimi tretjimi osebami, ki jih poskušajo ugrabiti. Sistem šifriranja od konca do konca pomeni, da bodo vaši podatki poslani in prejeti le med vami in prejemnikom, tako da jih ne bodo razkrili nobeni drugi ljudje na sredini. Vendar je to le osnovni sistem šifriranja, ki ga bo običajno imela vsaka aplikacija za mobilno komunikacijo. Ne more zagotoviti vaše spletne zaščite zasebnosti.

Z VPN boste lahko dodali eno ali več dodatnih šifriranj za svojo mobilno komunikacijo. Medtem ko uporabljate WhatsApp, veste, da ni možnosti, da bi kdo drug kršil komunikacijo, ki jo opravljate, vključno z vlado. Daje vam zagotovilo in jamstvo za zaščito vaše spletne zasebnosti.

4. Varovanje celotnega prenosa podatkov je pomembno

Ne gre samo za to, da bodo poslani in prejeti podatki na strani WhatsApp zasebni samo za vas in vaše stike. Sploh ne. Vse komunikacije morate ohranjati varne in zasebne, ne da bi tretje osebe poslušale ali spremljale vaše spletne pogovore. Čeprav WhatsApp uporablja končno šifriranje, da svojim uporabnikom zagotovi varnost in zasebnost, ki jo potrebujejo, ni dovolj, ker bo le zaščitil vaše posamezne komunikacije v tej aplikaciji.

Z VPN boste presegli to. Šifriranje, ki ga zagotavlja zasebna povezava, vam bo omogočilo zaščito vseh vaših prenosov podatkov, ne le vaših pogovorov WhatsApp. Tako boste zaščitili svoje celotne podatke, ki jih ves čas pošiljate in prejemate na svoje mobilne naprave.

5. Hekerji ciljajo na to aplikacijo

WhatsApp je z več kot milijardo uporabnikov ciljal na hekerje, ker bi ta aplikacija shranila veliko zasebnih informacij svojih uporabnikov. Za hekerje pomeni veliko in veliko potencialnih ciljev, s katerimi se bodo lahko lotili. Čeprav ta aplikacija izvaja varnostne ukrepe, s katerimi zagotavlja, da uporabniki ne bodo izgubili dostopa do svoje komunikacije WhatsApp, bodo hekerji še vedno lahko pokukali na svoje pogovore, če ni vzpostavljena dodatna povezava VPN..

To je razlog, da uporaba WhatsApp brez VPN ni več varna in kako to storiti. Bistvo je, da je VPN potreben, ko uporabljate to aplikacijo za takojšnje sporočanje, da dodate več plasti šifriranja za svoje spletne komunikacije, kar je pomembno, če želite svoje zasebne podatke ohraniti varne in varne.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map